.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 15:04

Πινακίδες με φωτισμό για προειδοποίηση επικίνδυνων σημείων για μοτοσυκλέτες στην Αγγλία

Πριν την κλήση και πολύ πριν το ατύχημα, μια πινακίδα μπορεί να σώσει ζωές.

Η Αγγλική εταιρεία TWM κατασκευάζει κάθε λογής πινακίδες οδικής σήμανσης και ανάμεσά τους ξεχωρίζει μια νέα γενιά έξυπνων σημάτων που αλληλεπιδρά με τα διερχόμενα οχήματα.

Συγκεκριμένα, η πινακίδα που βλέπουμε εδώ σήμερα έχει σχεδιαστεί ειδικά για μοτοσυκλετιστές και ενσωματώνει ένα ραντάρ που μετρά την ταχύτητα της επερχόμενης μοτοσυκλέτας. Αντί όμως να κάνει την παραδοσιακή αστυνομική δουλειά – φωτογραφιούλα και ταχυδρομικό ραβασάκι με τη λυπητερή – αυτή η πινακίδα ανάβει μια περιμετρική σειρά μπλε LED και προειδοποιεί τον αναβάτη να κόψει ταχύτητα.

Τοποθετημένη σε σημεία που είναι γνωστά είτε για την επικινδυνότητά τους ή απλά γιατί εκεί είθισται όλοι να καργάρουν το γκάζι, έχει ως στόχο να προστατεύσει και να σώσει ζωές και περιουσίες, προειδοποιώντας πως είμαστε σε ένα σημείο που καλύτερα να μετριάσουμε το γκάζι.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν αυτή η εξελιγμένη σήμανση θα υιοθετηθεί από τις αρχές για χρήση στους δρόμους, πάντως αποτελεί μια απλή και έξυπνη ιδέα που θα μπορούσε να στηρίξει τη θεωρία πως η πρόληψη είναι πιο αποτελεσματική από τα πρόστιμα.

Πηγή: TWM

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon