.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 10:14

Κράνος ειδικά σχεδιασμένο για τις γυναίκες που φορούν χιτζάμπ

H κατασκευάστρια κρανών Cargloss από την Ινδονησία, παρουσίασε ένα κράνος ειδικά σχεδιασμένο, για τις μουσουλμάνες γυναίκες που φορούν την παραδοσιακή μαντήλα χιτζάμπ.

Στην Ινδονησία ζουν 270 εκατομμύρια άνθρωποι, με το 87% αυτών να είναι μουσουλμάνοι. Τα μικρού κυβισμού δίτροχα αποτελούν το βασικό μέσο μεταφοράς για την πλειοψηφία του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών.

Με τις γυναίκες να φορούν την μαντήλα χιτζάμπ λοιπόν, η εφαρμογή των –υποχρεωτικά από τον νόμο- κρανών, ήταν δύσκολη για τις αναβάτριες. Το πρόβλημα εστιαζόταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όπου μέσα από το χιτζάμπ, οι γυναίκες έπιαναν τα μαλλιά τους σε κότσο.

Για αυτό τον λόγο, η Cargloss παρουσίασε το μοντέλο YRM Ηijab, ένα Jet τύπου κράνος, το οποίο στο πίσω μέρος του, εσωτερικά, έχει μικρότερο πάχος πολυστερίνης, έτσι ώστε να δημιουργείται μια εσοχή για τον κότσο των αναβατριών με χιτζάμπ.

Cargloss Helm Hijaber IIMS Motobike Expo 2019 1

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε προσαρμογή μοτοσυκλετιστικού εξοπλισμού βάση θρησκευτικών και παραδοσιακών δεδομένων και μάλλον τον δρόμο τον άνοιξε η NIKE, που παρουσίασε σχετικά πρόσφατα μια ολόκληρη σειρά αθλητικής ένδυσης ειδικά σχεδιασμένη για μουσουλμάνους, σεβόμενη της ιδιαιτερότητες της θρησκείας.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι σε πολλές χώρες της δύσης, οι Σιχ (μονοθεϊστική θρησκεία με ρίζες στην Ινδία), έχουν καταφέρει να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική χρήση κράνους, όταν οδηγούν δίτροχα, αφού βάση των πιστεύω τους δεν κόβουν τα μαλλιά τους, ενώ φορούν ένα μεγάλο τουλπάνι στο κεφάλι, που ονομάζεται Dastar.

Πηγή: Μοtovaganza 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon