.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 15:44

Το Παρίσι ετοιμάζεται να καταργήσει το δωρεάν παρκάρισμα για δίκυκλα

Η ραγδαία αύξηση σε αριθμό προστίμων για παρκάρισμα δικύκλων θεωρείται προετοιμασία για την κατάργηση της δωρεάν στάθμευσης στη Γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Δήμος Παρισίων ανακοίνωσε ένα σοκαριστικό νούμερο: 233,000 κλήσεις για παρκάρισμα αποκλειστικά σε δίκυκλα κόπηκαν από την 1η Ιανουαρίου ως και την 31η Αυγούστου 2019 στην πόλη, γεγονός που συνιστά αύξηση κατά 170% για το ίδιο διάστημα συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, άλλες 39,000 κλήσεις αφορούν δίκυκλα που πιάστηκαν από τις 1,334 κάμερες κυκλοφορίας της πόλης να μπαίνουν σε λεωφορειολωρίδες και ποδηλατόδρομους στο πρώτο αυτό οκτάμηνο του 2019.

Για τις λέσχες μοτοσυκλετιστών αυτό συνιστά μια ευθεία επίθεση στο δίκυκλο ως μέσο αστικής μετακίνησης, ενώ για τους πιο υποψιασμένους συνιστά τον πρόλογο ενός μέτρου που έχει πολλάκις ζητηθεί από Γάλλους βουλευτές. Ο λόγος για την κατάργηση της δωρεάν στάθμευσης δικύκλων στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Από την άλλη, το πρόβλημα έχει και μια πολύ ωμή, ρεαλιστική διάσταση. “Είμαστε σε μια κατάσταση όπου υπάρχουν 30,000 ως 50,000 οριοθετημένοι χώροι στάθμευσης για δίκυκλα στο Παρίσι, αλλά οι καθημερινές ανάγκες αφορούν πάνω από 150,000 μοτοσυκλέτες και σκούτερ. Δεν υπάρχουν επαρκείς εναλλακτικές,” δηλώνει εκ μέρους της FFMC (Γαλλική Ομοσπονδία Εκνευρισμένων Μοτοσυκλετιστών – ναι, υπάρχει κι αυτή!) ο Didier Renoux.

Ωστόσο από πλευράς αρχών φαίνεται πως το αυτάκι τους δεν ιδρώνει και ιδιαίτερα, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο εύκολα βρίσκονται δικαιολογίες προκειμένου να βρεθεί άλλη μια γραμμή παραγωγής εσόδων για κρατικά κοφίνια.

Έτσι, η μειοψηφία που παρκάρει όπου να ‘ναι και παραβιάζει καθημερινά τους κανόνες κυκλοφορίας χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για ένα ακόμη εισπρακτικό μέτρο. Τώρα, αν όλοι αυτοί που δε θα βρίσκουν που να παρκάρουν το γυρίσουν στα αυτοκίνητα, είμαστε βέβαιοι πως θα βρεθεί ένα άλλο μέτρο να κεφαλαιοποιήσει την κόλαση κυκλοφοριακού και ρύπανσης που θα προκύψει.

Περιβαλλοντικό τέλος, πράσινος δακτύλιος, διόδια στις εισόδους του κέντρου, ό,τι να ‘ναι προκειμένου να στραγγίξουμε το κάτι παραπάνω από τις τσέπες των άτυχων που πρέπει να κατεβαίνουν καθημερινά στο κέντρο για τη δουλειά τους.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon