.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 14:02

Έξι έφηβοι έδειραν μέχρι θανάτου αναβάτη για να του κλέψουν το scooter του!

Η εγκληματικότητα στην Βρετανία από σπείρες και συμμορίες που κλέβουν μοτοσυκλέτες και scooter αποτελεί εδώ και καιρό ένα γνωστό πρόβλημα, με τις αρχές να ψάχνουν τρόπους για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.

Είναι όμως μερικές φορές που η βιαιότητα των περιστατικών σοκάρει, πόσο μάλλον όταν οι υπαίτιοι είναι νεαρά άτομα. Μετά από τις επιθέσεις με οξύ, άλλα ένα περιστατικό αδικαιολόγητης βίας, προστέθηκε στην αποκρουστική λίστα.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο  άγριο ξυλοδαρμό Βραζιλιάνου διανομέα με scooter από μια συμμορία έξι νεαρών τον Μάιο (2019), όταν αυτός προσπάθησε να αποτρέψει την κλοπή του δίτροχου του. Ο άτυχος Iderval Da Silva, 46 ετών, έκανε μια ολιγόλεπτη στάση στην περιοχή του Battersea στο Λονδίνο, προκειμένου να παραδώσει ένα δέμα.

Τότε ένας 16 χρονος, μέλος μιας σπείρας που είχε στοχοποιήσει το scooter του και τον ακολουθούσε, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και προσπάθησε να το κλέψει. Ο Da Silva αντιλήφθηκε τον νεαρό και βγήκε έξω από το κατάστημα προσπαθώντας να τον σταματήσει, όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με έξι συνολικά άτομα ηλικίας από 16 έως 19 ετών, που τον ξυλοκόπησαν βίαια, συνεχίζοντας  ακόμα και όταν αυτός ήταν πεσμένος στο έδαφος και ανήμπορος να αντιδράσει.

O Da Silva μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μετά από τρεις μέρες υπέκυψε στα τραύματα του. Η δική έχει ξεκινήσει αυτές τις ημέρες στην Βρετανία, με τους έξι νεαρούς να κατηγορούνται για φόνο.

Η δική των νεαρών αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων αυτές τις μέρες στην Βρετανία, ενώ διανομείς οργανώνουν πορείες και εκδηλώσεις στην μνήμη του Da Silva, ζητώντας από τις αρχές να πάρουν περισσότερα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της δίτροχης εγκληματικότητας.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 14:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon