.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 13:51

O Giacomo Agostini εγκαινίασε το (ιδιωτικό) μουσείο του

Ο πολυνίκης και πολυπρωταθλητής GP, Giacomo Agostini, βρήκε επιτέλους χώρο να στεγάσει τα τρόπαιά του.

Με 123 νίκες και 15 παγκόσμιους τίτλους GP, 18 Ιταλικά πρωταθλήματα και 10 νίκες στο Isle of Man ο Giacomo Agostini παραμένει ο αναβάτης-σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα επιτεύγματά του πολύ δύσκολα θα ξεπεραστούν.

Ο 77χρονος Ιταλός εγκαινίασε το νέο του μουσείο στον τόπο κατοικίας του, δηλαδή στην Ιταλική πόλη Bergamo, όπου στεγάζει μια αγωνιστική καριέρα 13 ετών (1964-1977), με άφθονες κούπες από τα GP, αλλά και 10 νίκες στο Isle of Man TT, καθώς και μια ιστορική νίκη στον αγώνα Daytona 200 το 1966.

Museo Agostini 6

Ο θρύλος του Ago βασίζεται σε μια σειρά από μνημειώδη επιτεύγματα, όπως για παράδειγμα τη συντριπτική του επιτυχία με την MV Agusta στα GP όπου από για 5 συνεχόμενες σεζόν (1968-1972) κατακτούσε ανά δύο τους τίτλους και στα 350 και στα 500 cc!

Προσθέτουμε επίσης τον ιστορικό του τίτλο με τη Yamaha στα 350 το 1974 και στα 500 το 1975, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά την επέλαση των δίχρονων Ιαπωνικών μοτοσυκλετών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Όλα αυτά τα κατορθώματα φυσικά συνοδεύονται από άφθονες κούπες (364 στον αριθμό!), φόρμες, κράνη και κάμποσες από τις ιστορικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες του. Όλα αυτά πλέον εκτίθενται σε έναν όμορφο χώρο που ο ίδιος μπορεί να αποκαλεί “το μουσείο μου”.

14192740 MGZOOM

Βέβαια, το μουσείο αυτό δεν είναι ακριβώς ανοικτό για το κοινό, ούτε όμως και εκτός ορίων. Βρίσκεται στη δική του ιδιοκτησία στο Bergamo και συγκεκριμένα στην οδό Quintino Alto 34, μέσα στη Villa Vittoria Charme & Relax, ένα πολυτελές bed & breakfast που διαχειρίζεται η κόρη του Ago.

Η πρόσβαση στο μουσείο μπορεί να γίνει μόνο για τους πελάτες της Villa Vittoria, υπό την προϋπόθεση πως έχει προκανονιστεί η επίσκεψη σε γκρουπ τουλάχιστον 8 ατόμων. Σε αυτήν την περίπτωση, οι τυχεροί επισκέπτες θα έχουν στο πακέτο και ένα βραδινό γεύμα παρέα με τον Ιταλό θρύλο.

Πηγές φωτό: Corriere Della Sera Bergamo / Ιταλική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon