Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 17:02

Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς – Αιμοδοσία για τραυματίες από τροχαία συμβάντα

Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου περνάμε από το Σύνταγμα για να προσφέρουμε λίγη ώρα από τη ζωή μας για έναν πολύ καλό σκοπό.

Κάθε χρόνο περίπου 1.35 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία συμβάντα, οι μισοί από αυτούς αποτελούν ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου: πεζοί, ποδηλάτες μοτοσυκλετιστές (Π.Ο.Υ. 2018). Καθημερινά περισσότερα από 1,000 παιδιά και νέοι είναι θύματα των τροχαίων συγκρούσεων.

Στη μνήμη αυτών των εκατομμυρίων ανθρώπων που κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους έχει οριστεί κάθε τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου η «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων», μια πρωτοβουλία της FEVR (European Federation of Road Traffic Victims), αναγνωρισμένη από τον Ο.Η.Ε. και τον Π.Ο.Υ.

Το Ινστιτούτο κάθε χρόνο τιμά την ημέρα αυτή, προωθεί μηνύματα και οργανώνει δραστηριότητες για την προστασία της ζωής στο δρόμο στη χώρα μας. Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης είναι: «Η ζωή δεν είναι ανταλλακτικό αυτοκινήτου» δίνοντας έμφαση στο πόσο πολύτιμη και αναντικατάστατη είναι η ανθρώπινη ζωή.

Για το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», έναν Οργανισμό που δημιουργήθηκε με αφορμή την τραγική απώλεια του 22χρονου Πάνου Μυλωνά, κανένας θάνατος από τροχαίο δεν είναι αποδεκτός.

Τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή και των χιλιάδων συνανθρώπων μας που χάθηκαν άδικα στους δρόμους, και με αφορμή τη «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Δυστυχημάτων», το Ι.Ο.ΑΣ. και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», με την υποστήριξη του Ομίλου ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. για τα τροχαία συμβάντα.

Στο πλαίσιο αυτό, συνδιοργανώνεται Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο Σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα», Χώρος Πολλαπλών Χρήσεων, από τις 11:00 έως τις 17:00.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται και ειδικότερα των τραυματιών από τροχαία συμβάντα.

Ο Όμιλος ΟΑΣΑ και η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., δύο Οργανισμοί που στηρίζουν σταθερά το έργο του Ι.Ο.ΑΣ., προβάλλουν την Αιμοδοσία στις οθόνες προβολής μηνυμάτων των στάσεων των λεωφορείων και των σταθμών επιβίβασης/αποβίβασης του Μετρό, επιδεικνύοντας το ανθρώπινο εταιρικό τους πρόσωπο.

Η δράση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 17:06

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT