Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 16:00

Οι ασφαλιστικές, επενδύουν στα συστήματα ασφαλείας των μοτοσυκλετιστών

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς εξπέρ πάνω στα θέματα ασφαλειών για να καταλάβει ότι οι αποζημιώσεις… βλάπτουν σοβαρά το ταμείο. Των εταιρειών φυσικά. Ως εκ τούτου, δεν είναι περίεργο που αρκετές μεγάλες εταιρείες του χώρου, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην “πρόληψη”, σε ότι είναι δυνατό και σε ότι περνάει από το χέρι τους δηλαδή, για να αποφευχθεί ένα ατύχημα και να μην αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Τελευταίο παράδειγμα, η ιταλική ασφαλιστική Sara Assicurazzioni, η οποία και ανακοίνωσε την συνεργασία της με την ισραηλινή RideVision. H RideVision, εξελίσσει ένα σύστημα προειδοποίησης και εντοπισμού κινδύνων, ειδικά σχεδιασμένο για μοτοσυκλετιστές. Ουσιαστικά δεν διαφέρει σε λειτουργία συγκριτικά με τα αντίστοιχα συστήματα που ήδη τοποθετούνται σε πολλά αυτοκίνητα, αποτελώντας επίσης και την βάση για την αυτόνομη οδήγηση αυτών.

Αισθητήρες και ραντάρ, εντοπίζουν τα κινούμενα οχήματα γύρω από μια μοτοσυκλέτα και μια κεντρική επεξεργαστική μονάδα αναλύει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιώντας άμεσα και εγκαίρως τον αναβάτη με ηχητικά και οπτικά σήματα σε περίπτωση που εντοπισθεί αλλαγή πορείας και εγγύτητα .

Η διαφορά με τα συστήματα των αυτοκινήτων, είναι πως οι αλγόριθμοι του συστήματος  στην προκειμένη περίπτωση, έχουν εξελιχθεί ειδικά για μοτοσυκλέτα.

Η ασφαλιστική εταιρεία λοιπόν θα προσφέρει έκπτωση τόσο στην αγορά και στην τοποθέτηση του συστήματος αυτού, στους ασφαλισμένους μοτοσικλετιστές της, ενώ θα υπάρχει και έκπτωση στα ασφάλιστρα.  

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 16:06

Πολυμέσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube