.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 14:12

Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών – Προτείνει 0% όριο για το αλκοόλ κατά την οδήγηση!

Με ένα σύντομο και περιεκτικό video, το Eυρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών προτείνει την θέσπιση 0% ορίου αλκοόλ κατά την οδήγηση σε όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο video, το Συμβούλιο καταδεικνύει αρχικά το “πρόβλημα” που υπάρχει με τα διαφορετικά επιτρεπόμενα όρια αλκοόλ που έχουν θεσπιστεί από κάθε κράτος εντός της ΕΕ, καθώς και με τις κατά τόπους ειδικές διατάξεις που αφορούν στους επαγγελματίες και στους νέους οδηγούς.

Στην συνέχεια, αναφέρεται ότι μια νομοθετικά θεσπισμένη τιμή επιτρεπόμενου αλκοόλ για όλους τους οδηγούς, αποτελεί μια επικίνδυνη γενίκευση, αφού η επίδραση του οινοπνεύματος είναι διαφορετική σε κάθε άνθρωπο και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το φύλο, η κούραση, ο μεταβολισμός, τα γεύματα που έχουν προηγηθεί και πολλά άλλα.

Η απάντηση στην ερώτηση που τίθεται στο video “ποιο πρέπει να είναι το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ;”, είναι… 0%! Το Συμβούλιο προτείνει λοιπόν μια καθολικά αποδεκτή από όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ, μηδενική ανοχή στην κατανάλωση αλκοόλ, επισημαίνοντας επίσης ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί και θα πρέπει να συνδυαστεί με τροχαίους ελέγχους αλλά και με σωστή ενημέρωση και επιμόρφωση των οδηγών, πάνω στο θέμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon