.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 16:58

Peugeot Motorcycles - H Mahindra απέκτησε το 100% της φίρμας!

H ινδική Mahindra Two-Wheelers απέκτησε το 100% της Peugeot Motorcycles, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Θυμίζουμε πως η Mahindra κατείχε το 51% της Peugeot Motorcycles από το 2015.

Η Mahindra έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα να κατασκευάζει και να πωλεί μοτοσυκλέτες με τα ιστορικά σήματα BSA, Jawa και Yezdi, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας «Classic Legends».

Παράλληλα με την εξαγορά του 100% της Peugeot Motorcycles, η Mahindra ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει 7 νέα προϊόντα μεταξύ 2019 και 2021, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σήμα της Peugeot στο μέλλον.

Το πλάνο των Mahindra & Peugeot Motorcycles είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2018, πλάνο που περιελάμβανε τα σχέδια για επέκταση σε νέες χώρες, όπως σε διάφορες ασιατικές αγορές.

Το αρχηγείο της Peugeot Motorcycles θα παραμείνει στην Mandeure της Γαλλίας, ενώ οι σχεδιαστικές ομάδες της Peugeot θα συνεχίσουν να βοηθούν στο design και στην εξέλιξη των προϊόντων της φίρμας.

Μιλώντας για την εξαγορά, ο Rajesh Jejurikar, Πρόεδρος της Mahindra δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε θετική την πορεία της Peugeot Motorcycles. Το Kisbee είναι το δημοφιλέστερο 50άρι στην Ευρώπη, το Metropolis αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων σε Ευρώπη και Κίνα, ενώ έχουμε θετικές αντιδράσεις από την αγορά για το Pulsion.»

Από την άλλη, ο Jean-Philippe Imparato, CEΟ της Peugeot Brand δήλωσε: «Η απόφαση των μετόχων σιγουρεύει πως η Peugeot Motorcycles θα ωφεληθεί από την εξειδίκευση ενός σημαντικού παγκόσμιου παίκτη στον κόσμο των δυο τροχών. Εμείς στην Peugeot συνεχίζουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην μπράντα και να παρέχουμε υποστήριξη σε θέματα σχεδιασμού και καινοτομίας.»

Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την παρουσία της Peugeot Motorcycles στην EICMA 2019.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 18:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon