.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 13:52

Autobahn - Απορρίφθηκε μία ακόμα πρόταση για όριο ταχύτητας

Για μια ακόμη φορά οι Γερμανοί πολιτικοί ψήφισαν ενάντια στην ιδέα να οριστούν όρια ταχύτητας στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους, όμως από ότι φαίνεται η ιδέα αυτή ίσως να ωριμάζει σιγά-σιγά, και δεν αποκλείεται να έρθει ξανά στο προσκήνιο στο προσεχές μέλλον.

Η ιδέα είχε ως υποστηρικτές το κόμμα των Πρασίνων, που υποστηρίζουν μεταξύ άλλων πως τα όρια ταχύτητας θα αυξήσουν την οδική ασφάλεια, θα μειώσουν τους ρύπους (δείτε ΕΔΩ προηγούμενο ρεπορτάζ όπου επιτροπή εμπειρογνώμων είχε την ίδια ιδέα, ιδέα που τελικά επίσης απερρίφθη) και θα βελτιώσουν τη ροή της κυκλοφορίας.

Σύμφωνος με την ιδέα των Πρασίνων ήταν και ο επικεφαλής της ένωσης των Γερμανών αστυνομικών, Michael Mertens, όμως τελικά, από τις 631 ψήφους, οι 498 ήταν κατά της πρότασης (τα κόμματα της άκρας δεξιάς (AfD) και των φιλελεύθερων (FDP) δεν συμφώνησαν), κι έτσι αυτή απορρίφθηκε.

Από ότι είπαν πάντως οι Πράσινοι, είναι πάγια τακτική του κόμματος να φέρνει προτάσεις που στην αρχή ξενίζουν και απορρίπτονται, όμως έτσι δημιουργείται θόρυβος γύρω από το εκάστοτε θέμα, και συσπειρώνεται ο κόσμος γύρω από αυτό. Έτσι, πολλές φορές όταν οι προτάσεις επανατίθενται στο τραπέζι, υπάρχει αλλαγή πλεύσης από τους βουλευτές.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon