.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019 15:32

“Λουκέτο” στο Μουσείο Μοτοσυκλέτας του Λονδίνου – Σε πλειστηριασμό τα εκθέματα

Από σήμερα, 07/10/2019, οι πόρτες του Μουσείου Μοτοσυκλέτας που στεγαζόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Greenford του Λονδίνου, κλείνουν για πάντα. Το μουσείο,  ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999 και αποτελούσε μια μη κερδοφόρα ιδιωτική πρωτοβουλία, βασισμένη στο εθελοντισμό και στην αγάπη ορισμένων ανθρώπων για την μοτοσυκλετιστική ιστορία της Βρετανίας.

Οι μοτοσυκλέτες του μουσείου, αποτελούσαν τμήματα ιδιωτικών συλλογών και είχαν παραχωρηθεί δωρεάν στο μουσείο, με μερικά μοντέλα να χρονολογούνται από το 1907.

Το κτήριο είχε παραχωρηθεί δωρεάν από τη δημοτική αρχή του Greenford, ώστε να στεγαστούν τα 200+ πλέον εκθέματα ωστόσο ύστερα από κάποια χρόνια λειτουργίας, ζητήθηκε από τους υπεύθυνους του μουσείου, να καταβάλουν το 50% του ενοικίου του παραχωρηθέντος χώρου, κάτι το οποίο δέχθηκαν, αφού μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτή την απαίτηση, βασισμένοι στα έσοδα.

Πριν λίγο καιρό όμως, ζητήθηκε η καταβολή του 100% του ενοικίου για το κτήριο, ποσό το οποίο, δεν μπορεί να καλυφθεί από το ταμείο του μουσείου.  Έτσι λοιπόν, μετά από μια εικοσαετία, αποφασίστηκε το οριστικό κλείσιμο, με πολλά από τα εκθέματα να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon