.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2019 14:15

“Καταστρατήγηση βασικών κανόνων ασφαλείας” η απόφαση για το θανατηφόρο ατύχημα στα γυρίσματα τoυ Deadpool 2

Tο καλοκαίρι του 2017, ένα τραγικό γεγονός στιγμάτισε την παραγωγή της ταινίας Deadpool 2, όταν κατά την διάρκεια γυρισμάτων, η αγωνιζόμενη Joi Harris που εκτελούσε χρέη stunt wooman, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε και προσέκρουσε σε τζαμαρία κτηρίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί επί τόπου.

Λίγες μέρες μετά το γεγονός αυτό όμως, ήρθαν στην δημοσιότητα στοιχεία και λεπτομέρειες,που επέρριπταν μεγάλο μέρος των ευθυνών για τον θάνατο της Harris, στην παραγωγή.

Δυο χρόνια μετά, καναδικό δικαστήριο επικύρωσε την γνωμάτευση επιτροπής που ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση, με την απόφαση να αναφέρει ότι σημειώθηκε καταστρατήγηση βασικών κανόνων ασφαλείας από πλευράς της παραγωγής, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της επίμαχης σκηνής.

Η μη χρήση κράνους από την αναβάτρια, καθ υπόδειξη της παραγωγής, αλλά και η αδυναμία να τηρηθούν κανόνες ασφαλείας στο χώρο όπου διεξαγόταν το stunt με την χρήση προστατευτικών, είναι οι δυο βασικότερες “παραβάσεις” στο μακροσκελές πόρισμα της επιτροπής.

Ωστόσο, εκδίκαση για την υποβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς της θανούσας δεν θα γίνει, καθώς οι δύο πλευρές, έχουν συμφωνήσει με εξωδικαστικό συμβιβασμό.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon