.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 15:07

Βρετανία – “Μυστικός” αστυνομικός περιπολεί με μοτοσυκλέτα και καταγράφει τους επικίνδυνους οδηγούς – Video

Ας παραδεχτούμε κάτι, σε όλους μας έχει περάσει από το μυαλό το σενάριο του να είχαμε για μια μέρα την αρμοδιότητα και το ελεύθερο να κόβουμε κλήσεις και να επιβάλουμε πρόστιμα.

Όχι γιατί έχουμε κάποιο απωθημένο με την εξουσία αλλά γιατί πολλές φορές η αγανάκτηση μας με αυτά που βλέπουμε και μαρτυράμε στους δρόμους, μας πνίγει.

(Φυσικά ισχύει αυτό με τον αναμάρτητο και την ρίψη της πρώτης πέτρας… ας είναι όμως.)

Στη περιοχή των West Midlands της Βρετανίας λοιπόν, οι αρχές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κάτι παρόμοιο, ως μέρος ενός προγράμματος για την οδική ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών.  Ένας αστυνομικός χωρίς διακριτικά, εποχούμενος σε μια “πολιτική” ηλεκτροκίνητη Zero, περιπολεί καθημερινά στους δρόμους και με μια κάμερα καταγράφει τα περιστατικά εκείνα, στα οποία οδηγοί άλλων οχημάτων τον γράφουν στα… “παλιά τους τα παπούτσια”, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια του.

Το γεγονός ότι ούτε ο αναβάτης αλλά ούτε και η μοτοσυκλέτα αναγνωρίζονται ως “αστυνομία”, αφήνει ελεύθερους τους οδηγούς να ξεδιπλώσουν όλο τους το ταλέντο στην ηλιθιότητα, ενώ η αθόρυβη λειτουργία της Zero, δυσκολεύει την κατάσταση ακόμη περισσότερο, και υπάρχει λόγος για αυτό.

Βλέπετε η δράση αυτή, δεν έχει ως κύριο σκοπό την βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή προστίμων (αν και έχουν “σφυρίξει” κανονικότατα μερικούς… ) αλλά την ενημέρωση των οδηγών. Όταν καταγραφεί λοιπόν περιστατικό όπου οδηγοί άλλων οχημάτων θέτουν σε κίνδυνο το μυστικό αστυνομικό, αυτός τους σταματά πιο κάτω, τους δείχνει το video και τους κάνει συστάσεις, ενημερώνοντας τους παράλληλα για το πόσο ευάλωτοι είναι οι αναβάτες στον δρόμο και για το ότι χρειάζεται περισσότερο προσοχή. Όχι λοιπόν, δεν τους αρχίζει στις γονατιές και στα μπουκέτα…

Mέσα σε δύο εβδομάδες περιπολίας του μυστικού αστυνομικού – μοτοσυκλετιστή κατεγράφησαν 84 περιπτώσεις επικίνδυνης οδήγησης. Όσες συναντά κανείς στην Ελλάδα, σε μια βόλτα μιας ώρας δηλαδή…    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon