.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 13:24

Yamaha Motor Europe Collection Hall - Συλλογή ιστορικών αγωνιστικών μοτοσυκλετών

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, η Yamaha παρουσίασε στο Άμστερνταμ το νέο Yamaha Motor Europe Collection Hall, μια μοναδική συλλογή ιστορικών αγωνιστικών -και όχι μόνο- μοτοσυκλετών της φίρμας, η οποία θα ταξιδεύει στα show μοτοσυκλέτας και στα event της Yamaha στην Ευρώπη.

Στόχος του Yamaha Motor Europe Collection Hall είναι η διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς της ιαπωνικής εταιρείας, τόσο όσον αφορά στους αγώνες όσο και σε συγκεκριμένα μοντέλα παραγωγής, με τη συλλογή να περιέχει μοτοσυκλέτες με έτος κατασκευής από το 1961 έως σήμερα.

Όσον αφορά στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, αυτές περιλαμβάνουν όλες τις μορφές αγώνων στις οποίες διακρίθηκε η Yamaha, από τις πρώτες μέρες του Dakar έως το MotoGP.

Στη συλλογή θα βρούμε για παράδειγμα την YZE750 με την οποία είχε κερδίσει το Rally Dakar του 1991 ο Stephan Peterhansel, το νικηφόρο YZF-R1 του Ben Spies στη χρονιά που έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η YZ450F με την οποία κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ του 2006 ο Stefan Everts, η YZ450F με την οποία κέρδισε το Τουκέ του 2015 ο Adrien Van Beveren, κ.α.

Στην ίδια συλλογή περιλαμβάνονται και μοντέλα εξέλιξης όπως το MT-03 concept του 2007, αλλά και εμβληματικές μοτοσυκλέτες του παρελθόντος όπως το MF1 του 1961, το YL1 του 1969, το YAS1 του 1968, αλλά και το XJ650 Turbo του 1986.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Yamaha Motor Europe N.V. Eric de Seynes, «το Yamaha Motor Europe Collection Hall θα αποτελέσει το σπίτι για τις εμβληματικές μας μοτοσυκλέτες και έχει 2 στόχους: πρώτον να εμπνεύσει τους μηχανικούς και σχεδιαστές μας στα μελλοντικά τους μοντέλα, και δεύτερον να υποστηρίξει την αξιοπιστία και την συναισθηματική αξία των νέων προϊόντων μας, μέσα από την ένδειξη σεβασμού των προηγούμενων δημιουργιών μας.»

Το Yamaha Motor Europe Collection Hall ΔΕΝ είναι ανοιχτό για το κοινό, ενώ θα ταξιδεύει ανά την Ευρώπη, για τα διάφορα show και event της Yamaha.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon