.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019 15:10

Το πρώτο βενζινάδικο που μετατράπηκε αποκλειστικά για ηλεκτρικά άνοιξε στις ΗΠΑ

Είναι ένα σημάδι από το κοντινό μας μέλλον, όταν τα ηλεκτρικά οχήματα θα γίνουν κοινός τόπος και οι βενζινοκινητήρες θα περάσουν στο περιθώριο.

Η ηλεκτροκίνηση έρχεται και στην Ελλάδα ακόμη συζητάμε να συστήσουμε μια ενιαία αρχή που θα εξετάσει πως θα στηθεί ένα δίκτυο σταθμών φόρτισης και ποιες οι προδιαγραφές του.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ η ανάπτυξη αυτή κινείται με σαφώς πιο γρήγορους ρυθμούς - όπως και στις περισσότερες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης - και στην πολιτεία του Maryland εγκαινιάστηκε το πρώτο βενζινάδικο που κατάργησε εντελώς τις αντλίες βενζίνης για χάρη παροχών ηλεκτρικού ρεύματος.

Βρίσκεται στο Takoma Park, ονομάζεται RS Automotives και είναι το πρώτο του είδους του σε όλες τις ΗΠΑ - αλλά πιθανότατα και σε όλον τον κόσμο ως πρώην πρατήριο συμβατικών καυσίμων.

Ο ιδιοκτήτης του, Depeswar Doley, λέει πως τον έπεισε η 17χρονη κόρη του να προβεί σε αυτήν την αλλαγή, αλλά και ο ίδιος πιστεύει πως έκανε τη σωστή κίνηση:

"Παρατηρώ πως δεν υπάρχουν και τόσα πολλά ηλεκτρικά οχήματα στον δρόμο, έτσι δεν πιστεύω πως θα γίνω πλούσιος σε μια μέρα ή κάτι τέτοιο, αλλά είναι για καλό σκοπό και καλό για το περιβάλλον," δήλωσε ερωτώμενος αν φοβάται πως θα χάσει μεγάλο μέρος των εσόδων του.

Η αλήθεια είναι πως υπήρχε ένα αρκετά σοβαρό κίνητρο πίσω από τη μετατροπή της παραδοσιακής μονάδας του, καθώς έλαβε επιχορήγηση 786,000 δολαρίων από το Electric Vehicle Institute και τη Maryland Energy Administration, γεγονός που σίγουρα θα άμβλυνε τις όποιες ανησυχίες του.

Το σύστημα που εγκαταστάθηκε περιλαμβάνει τέσσερεις παροχές που τροφοδοτούνται από ένα σύστημα 200 kW, επιτρέποντας σε τέσσερα οχήματα να ανεδοφιάζονται ταυτόχρονα με fast charging, φτάνοντας στο 80% της χωρητικότητάς τους σε χρόνο 20 ως 30 λεπτών.

Πιθανότατα λοιπόν μια δευτερεύουσα πηγή εσόδων να προκύψει από τα χρήματα που θα ξοδέψει ο πελάτης καθώς θα περιμένει να φορτίσει το αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα του.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon