.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 14:11

Μια υπέροχη Flying Merkel σε δημοπρασία

Μπορεί το αστέρι της δημοπρασίας του οίκου Bonhams στο Barber Museum για το 2019 να είναι ένα Crocker Big Tank V-2 που αναμένεται να πιάσει έως και 540.000 ευρώ, όμως η ομορφότερη μοτοσυκλέτα του event είναι αυτή εδώ η πορτοκαλί Flying Merkel 884!

Η Flying Merkel που θα βγει σε δημοπρασία στις 5 Οκτωβρίου του 2019, είναι κατασκευασμένη το 1910, διαθέτει V2 κινητήρα 884 κ.εκ. και αναμένεται να πιάσει από 91.000 έως και 140.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα σπάνιο παράδειγμα μιας πρώιμης Flying Merkel V2, μια τεχνολογικά προηγμένη μοτοσυκλέτα για την εποχή, με αναρτήσεις τόσο εμπρός με τηλεσκοπικό πιρούνι όσο και πίσω στο ψαλίδι (όταν οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες είχαν μόνο girder πιρούνι, δίχως ανάρτηση πίσω), αναπαλαιωμένη από τον Mike Hanlon.

Η φίρμα Merkel ιδρύθηκε το 1902 στο Milwaukee των Η.Π.Α. από τον μηχανικό Joseph Merkel, ενώ αγοράστηκε το 1911 από τη Miami Cycle and Manufacturing Company, με βάση το Middletown του Ohio. Κατόπιν η φίρμα μετονομάστηκε σε Flying Merkel, με το μοναδικό μοντέλο της να παράγεται από το 1911 έως το 1915, σε έντονο πορτοκαλί χρώμα που έγινε γνωστό ως «Merkel Orange».

Οι Flying Merkel γνώρισαν δόξες στους αγώνες, ενώ σήμερα είναι από τα πιο ποθητά μοντέλα μεταξύ των συλλεκτών.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα της μοτοσυκλέτας στη δημοπρασία, ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon