.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 10:29

20o Michelin Challenge Design 2020 - Τι είναι και πώς θα λάβεις μέρος

Το 2020, η Michelin θα γιορτάσει τον 20ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Design, το Michelin Challenge Design, συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον της βιώσιμης κινητικότητας.

Το θέμα του Michelin Challenge Design 2020, με τίτλο Upcycle, θα αποτελέσει μια πρόκληση για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι καλούνται να εμπνευστούν από βραβευμένα έργα του διαγωνισμού των τελευταίων δύο δεκαετιών.

"Ο κόσμος προχωρά προς την κατεύθυνση της κυκλικής οικονομίας, η οποία μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερα, χρησιμοποιώντας λιγότερους φυσικούς πόρους και υλικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις της εποχής μας," δήλωσε ο Nicholas Mailhiot, Πρόεδρος του Michelin Challenge Design.

Με στόχο να υπογραμμίσει το ρόλο που παίζει το design στη βιώσιμη κινητικότητα, η Michelin καλεί καλλιτέχνες, designers, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους ή όποια άλλη ομάδα ενδιαφέρεται, να αντλήσουν έμπνευση από μια ή περισσότερες από τις 300 προηγούμενες βραβευμένες συμμετοχές του Michelin Challenge Design.

Τα σχέδια που θα υποβληθούν θα πρέπει να προτείνουν μία νέα προσέγγιση που να αυξάνει την κοινωνική, την περιβαλλοντική και την οικονομική αξία τους.

Οι τρεις νικητές θα τιμηθούν σε ειδική τελετή κατά τη διάρκεια του Movin'On Summit, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου 2020, στο Μόντρεαλ. Εκεί θα παρουσιαστούν οι νικητήριες συμμετοχές και τα design portfolios, που θα αναδειχθούν από τους κριτές του Michelin Challenge Design και τους κορυφαίους σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

"Η μετάβαση προς την κυκλική οικονομία, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρόκληση για να βρούμε μια δεύτερη ζωή ή σκοπό πέρα από την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. H ανάδειξη του design ως σημαντικού κομματιού της παγκόσμιας διάσκεψης για την κινητικότητα, του Movin'On, μέσω του Upcycle, είναι ένας ιδανικός τρόπος για να γιορτάσουμε το 20ο Michelin Challenge Design," δήλωσε ο Mike Marchand, Partnerships Director, Sustainable Development & Mobility.

Το πρόγραμμα Michelin Challenge Design δημιουργήθηκε από τη Michelin το 2001, με σκοπό να ενθαρρύνει και να αναδείξει νέους designers σε όλον τον κόσμο. Σύντομα έγινε ένας από τους πιο διάσημους διαγωνισμούς design παγκοσμίως. Την κριτική επιτροπή του προγράμματος απαρτίζουν επικεφαλής σχεδιαστικών ομάδων των μεγάλων κατασκευαστών από τον τομέα της κινητικότητας, ενώ πρόσφατα προστέθηκαν ειδικοί για τη βιώσιμη κινητικότητα από όλον τον πλανήτη.

Μέσα από τους πρώτους 19 διαγωνισμούς, η Michelin έχει λάβει περισσότερες από 14,000 συμμετοχές από 134 χώρες.

Στα προηγούμενα θέματα του Michelin Challenge Design συμπεριλαμβάνονταν η ηλεκτροκίνηση (2010), τα ελαφρά οχήματα (2013), τα αυτόνομα και ημιαυτόνομα οχήματα (2014), η κινητικότητα για όλους (2016) και η κινητικότητα στα mega αστικά κέντρα (2019).

Η επιτυχία του προγράμματος Michelin Challenge Design οφείλεται στην επιλογή των θεμάτων, αλλά και στο γεγονός ότι οι designers από όλον τον κόσμο, η κριτική επιτροπή και το Movin'On Summit έχουν αγκαλιάσει το θεσμό.

Οι τελευταίοι νικητές και φιναλίστ προέρχονται από τη Νότια Κορέα, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Αλγερία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κολομβία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, το Βέλγιο, την Τουρκία, το Μεξικό, την Αλβανία και το Μπαχρέιν.

Για να δείτε προηγούμενες συμμετοχές του Michelin Challenge Design που διακρίθηκαν, κάντε κλικ εδώ: https://www.michelinchallengedesign.com/the-challenge-for-2020/previous-entries/

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Movin'On, κάντε κλικ εδώ: https://www.movinonconnect.com/en/

Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στο Michelin Challenge Design ξεκίνησαν ήδη. Οι συμμετοχές θα μπορούν να υποβληθούν στο michelinchallengedesign.com από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την 1η Μαρτίου 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 10:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon