.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:25

Ε-Scooter με αυτόνομη ισορροπία – Video

Είναι η συνισταμένη την οποία φοβούνται περισσότερο όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την κίνηση με δύο τροχούς. Η δυναμική –και “εύθραυστη”- ισορροπία, η οποία μπορεί να δυσκολέψει αρκετά τους νέους αναβάτες, ειδικά σε σενάρια όπου η ταχύτητες είναι μικρές ή μεταφέρoυν δεύτερο άτομο.

Φοιτητές του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Βομβάης λοιπόν, σχεδίασαν και εξέλιξαν ένα ηλεκτροκίνητο scooter, το οποίο ισορροπεί μόνο του. Ναι, μόνο του, όπως μπορείτε να δείτε και στο Video. 

Μπορεί το σενάριο να κάνει παραδοσιακούς –δυτικούς- μοτοσικλετιστές να βγάζουν καπνούς από τα αυτιά, αλλά… το μοντέλο αφορά την αγορά της Ινδίας, την μεγαλύτερη του κόσμου, και απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν ή δυσκολευόντουσαν να οδηγήσουν, το μοναδικό προσιτό μεταφορικό μέσο στην χώρα, το δίτροχο.

Οπότε χαλαρώστε, δεν έχει να κάνει με εσάς...  

Τώρα σε ότι αφορά στο πως λειτουργεί ακριβώς το σύστημα που εξέλιξαν οι σπουδαστές, δεν αναφέρεται κάπου, ωστόσο δύο είναι οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, είτε τα γυροσκόπια, είτε κάτι σαν το Assist-e της Honda, με αυτόματο έλεγχο του τιμονιού μέσω σερβομηχανισμού.

Το σύστημα επίσης, εξελίσσεται έτσι ώστε να έχει μεγάλη δυναμική σε ότι αφορά στην διασυνδεσιμότητα και στην αλληλεπίδραση με τον αναβάτη, μέσω φωνητικών εντολών. Η όλη προσπάθεια έχει ενταχθεί στις νεοφυείς – χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις, υπό το όνομα Liger Mobility.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 11:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon