.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 17:06

Honda – “Ανορθόδοξη” πατέντα για την αναγνώριση κινδύνων και σημάτων στους δρόμους – Κάτι πάει στραβά…

Όλο και περισσότερα είναι τα τετράτροχα που φέρουν ηλεκτρονικά συστήματα με κάμερες και “ραντάρ”, προκειμένου αυτά να “σκανάρουν” τον δρόμο, εντοπίζοντας κινδύνους ή απλά τις πινακίδες της οδικής σήμανσης.

Στις μοτοσυκλέτες, ακόμα είμαστε πολύ πίσω σε αυτό, για την ακρίβεια σε λίγους μήνες αναμένεται να παρουσιαστούν στην αγορά τα πρώτα μοντέλα, με ενσωματωμένα ραντάρ και κάμερες, που θα υπολογίζουν τις αποστάσεις από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το Bike Social, το οποίο βασίστηκε σε μια σειρά σχεδίων που κατοχύρωση η  Honda, ένα μέρος της σύγχρονης τεχνολογίας των αυτοκινήτων στον τομέα της ασφάλειας, ίσως να περάσει στις μοτοσυκλέτες με πολύ απλό τρόπο.  

Βασικός πυρήνας για την λειτουργία του συστήματος της Honda, είναι κάτι το οποίο έχουμε όλοι μαζί μας, το smartphone. Η συσκευή αυτή, τοποθετείται με βάση στο τιμόνι λοιπόν και ενεργοποιείται η μπροστινή κάμερα, αυτή που ξέρουμε οι περισσότεροι ως “selfie camera”.

Η κάμερα καταγράφει τον δρόμο, μέσω των αντανακλάσεων αυτο, στην ζελατίνα του κράνους και έτσι, το κινητό έχει μια εικόνα για τα τεκταινόμενα στον δρόμο, εντοπίζοντας σημεία κινδύνου ή την σήμανση. Προφανώς θα χρειάζεται μια ειδική εφαρμογή για να λειτουργήσει όλο αυτό και μάλλον και κάποια συγκεκριμένη ζελατίνα.

honda smartphone camera system

Η ιδέα βασίζεται στο ότι το κινητό είναι μια συσκευή η οποία έχει αρκετά καλή επεξεργαστική ισχύ, συνδέεται με GPS και δίκτυο, ενώ φέρει και αρκετούς αισθητήρες, ώστε να υποκαταστήσει (σε καμία περίπτωση αντικαταστήσει) μια IMU. Από την άλλη βέβαια, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, με το κυριότερο του τι θα γίνεται το βράδυ ή σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, όταν η ζελατίνα του κράνους δεν θα παρέχει ευκρινές είδωλο του δρόμου.

Το τι θα γίνεται επήσης με τα στοιχεία που συλλέγει το κινητό, δεν αναφέρεται, προφανώς και θα υπάρχει σύνδεση μέσω Bluetooth με τη μοτοσυκλέτα και προφανώς επίσης, δεν πρόκειται το σύστημα να επεμβαίνει αυτόματα σε γκάζι και φρένο (α πα πα πα….). Πέραν αυτών, στην βάση του κράνους του αναβάτη, εμφανίζεται ένας βραχίονας που μοιάζει με σύστημα HUD και ο οποίος δεν εξηγείτε τι ρόλο παίζει.

Μας ακούγεται κάπως τραβηγμένο το όλο θέμα και με ελλείψεις στην εξήγηση του, θα επανέλθουμε σε αυτό…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon