.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 14:38

Η Ηλεκτρική Sur-Ron X κερδίζει τις βενζινοκίνητες σε αγώνα Hare Scramble - Video

Η Sur Ron, για την οποία σας είχαμε γράψει ΕΔΩ, είναι μια κινέζικη εταιρεία που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά δίκυκλα. Τώρα, ένας Αμερικανός αναβάτης κατάφερε στη σέλα μιας Sur-Ron X να κερδίσει την κατηγορία του σε αγώνα Scramble, ενάντια σε βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες.

Το βίντεο του Tucker Neary από το κανάλι Electric Cycle Rider του Yutube είναι όλο γυρισμένο με την OnBoard κάμερα που φοράει ο αναβάτης, ενώ είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο ρυθμός της μοτοσυκλέτας, σε εξαιρετικά δύσκολο αμμώδες τερέν!

Η Sur-Ron X κατάφερε να βγάλει τους 3 γύρους της διαδρομής του αγώνα (24 χιλιόμετρα), μένοντας από μπαταρία λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, με τον αναβάτη της να τη σπρώχνει μέχρι την καρό σημαία. Η διαφορά όμως που είχε από τον δεύτερο αναβάτη της κατηγορίας του ήταν τέτοια, που ο Neary κατέκτησε ακόμα κι έτσι την 1η θέση στην κατηγορία Sportsman!

Η συγκεκριμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κοστίζει 3.500 δολάρια στις Η.Π.Α. ενώ αποδίδει 6 kW, με τελική ταχύτητα 72 χλμ/ώρα.

Οι κανονισμοί του αγώνα λένε πως ο αναβάτης πρέπει να ξεκινήσει με σβηστή τη μοτοσυκλέτα, κάτι που μεταφράστηκε σε μειονέκτημα για τη Sur-Ron, καθώς απαιτούνται 4-5 δευτερόλεπτα αφότου βάλεις τη μοτοσυκλέτα στη θέση On, μέχρι εκείνη να σε αφήσει να εκκινήσεις. Όμως ο αναβάτης της φαίνεται πως έχει «χέρια» και ικανότητες, καταφέρνοντας να επικρατήσει ακόμα κι έτσι.

Η αμμώδης διαδρομή «έφαγε» την μπαταρία στο πι και φι, και ενώ η εταιρεία αναφέρει αυτονομία 60-80 χιλιόμετρα, αυτό αφορά στην κίνηση με ECO mode, σε χαλαρή οδήγηση, και όχι σε αγωνιστική οδήγηση σε άμμο.

Αν θα έκανε κάτι διαφορετικό ο αναβάτης της; Θα είχε μια έξτρα μπαταρία στα pits, για μια γρήγορη αλλαγή σε κάποιον από τους 3 γύρους.

Δείτε το βίντεο, και θαυμάστε την ταχύτητα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Και για συνέχεια σε αντίστοιχα ηλεκτρικά βίντεο, θυμηθείτε ΕΔΩ την αντίστοιχη θεαματική επίδοση της CAKE Calc σε αγώνα Enduro στη Σουηδία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon