Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 16:54

ACEM: Άνοδος για τη μοτοσυκλέτα, πτώση για το αυτοκίνητο

Αυτό είναι, σε λίγες λέξεις, το συμπέρασμα που βγαίνει από τις συγκεντρωτικές πωλήσεις της Ε.Ε. για το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Πανευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων, Ιανουάριος-Ιούνιος 2019: -3.1%

Πανευρωπαϊκές πωλήσεις δικύκλων, στο ίδιο διάστημα: +9.1%

bloomberg 300819

Αυτό είναι το κεντρικό νέο που προκύπτει από την πορεία της αγοράς της Ε.Ε., σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών (ACEM), μετά τη δημοσίευση των αναλυτικών στοιχείων το πρώτο μισό της φετινής χρονιάς, συνεχίζοντας την τάση που ξεκίνησε από πέρυσι, ανατρέποντας την εικόνα της αγοράς που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης.

"Βλέπουμε πως τα δίκυκλα επιστρέφουν ως λύση για την καθημερινή μετακίνηση," δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ACEM και αφεντικό της ΚΤΜ Industries AG, Stefan Pierer. "Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται τόσο να αποκτήσουν αυτοκίνητο και πολλοί εξ αυτών δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν."

foto3
Stefan Pierer

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και η BMW, βλέποντας στο διάστημα αυτό τις πωλήσεις μοτοσυκλετών να ανεβαίνουν 7.3%, την ώρα που τα αυτοκίνητά της μετά βίας μπήκαν σε θετικό πρόσημο με 0.9% άνοδο.

Όσο για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και σκούτερ, ξεκινώντας από μια εξαιρετικά χαμηλή βάση, η αύξηση συνεχίζει να είναι ραγδαία, γράφοντας ένα εντυπωσιακό 77% στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

"Ακόμη και με ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πάλι κολλημένος στην κίνηση θα είσαι σε πόλεις όπως το Παρίσι ή η Ρώμη, οπότε οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες έχουν ιδιαίτερη σημασία για μας," εξήγησε ο Harald Krueger της BMW.

H KTM σε συνεργασία με τη Bajaj εξελίσσει μια πλατφόρμα μικρών ηλεκτρικών μοτοσυκλετών στην Ινδία και τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς αναμένονται ως το τέλος του 2021. Μάλιστα ο Pierer δήλωσε πως θέλει να προσκαλέσει εταιρείες όπως οι Piaggio και Ducati να συμμετάσχουν, ώστε να επιμεριστούν τα κόστη.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 17:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube