.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 16:20

Νέο ρεκόρ ταχύτερου… κατακόρυφου σε μοτοσυκλέτα (Video)

Ναι, υπάρχει τέτοιο ρεκόρ και είναι καταχωρημένο στο βιβλίο Guinness, αυτό άλλωστε παρακίνησε και τον 30χρονο Marco George από το Fleet του Hampshire, στην Βρετανία, για να κάνει την απόπειρα κατάρριψης του.

Η προσπάθεια έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Elvington, στο βόρειο Yorkshire, με την ταχύτητα που θα έπρεπε να υπερβεί ο Marco, να είναι τα 30 μ.α.ω, δηλαδή τα 48 περίπου χλμ./ώρα, ένω εκτελεί κατακόρυφο, πάνω σε μοτοσυκλέτα που κινείται.

Ο ρέκορντμαν, ο οποίος είναι μηχανικός ρομποτικής και ερασιτέχνης stunt rider, είχε προηγουμένως κάνει την προετοιμασία του, με ασκήσεις ενδυνάμωσης του κορμού, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του, το πιο δύσκολο απ όλα΄ήταν ο περιορισμός των κινήσεων λόγω της δερμάτινης ολόσωμης φόρμας που φορούσε, για αυτό και εξασκήθηκε στα κατακόρυφα στο σπίτι του, ντυμένος έτσι.

Στην πρώτη “επίσημη” διαδρομή, κατάφερε να διαλύσει το ρεκόρ, κάνοντας κατακόρυφο ενώ η μοτοσυκλέτα του πήγαινε με κλειδωμένο το γκάζι, με 68 μ.α.ω. (109,4 χλμ./ώρα), ωστόσο μετά από παρότρυνση ενός φίλου του, προσπάθησε και δεύτερη φορά, σπάζοντας το δικό του, λίγων λεπτών ρεκόρ, με 76,17 μ.α.ω. δηλαδή, 122,59 χλμ./ώρα.

Θα προσπαθούσε για περισσότερα, αλλά όπως εξηγεί ο ίδιος, είχε δεσμευθεί απέναντι στην μητέρα του να μην το τραβήξει στα άκρα.

Συγχαρητήρια λοιπόν!

Ρεκόρ με σπαγκάτο κανείς;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 21:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon