.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 14:51

Με δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα τα αυτόνομα cruise control

BMW, Ducati, KTM και πρόσφατα Harley-Davidson, έχουν ανακοινώσει ότι πρόκειται να ενσωματώσουν στις νέες γενιές των μοντέλων τους, συστήματα αυτόνομου cruise control. Η βασική λειτουργία των συστημάτων αυτών, θα είναι να φρενάρουν αυτόματα μια μοτοσυκλέτα, όταν ανιχνεύσουν προπορευόμενο όχημα σε κοντινή απόσταση.

Ωστόσο μια πρόσθετη δυνατότητα που θα προσφέρουν, θα είναι και το να διατηρούν σταθερή μια συγκεκριμένη απόσταση από ένα προπορευόμενο όχημα, επιταχύνοντας και επιβραδύνοντας αυτόματα την μοτοσυκλέτα, αν βέβαια αυτή, βρίσκεται σε λειτουργία cruise control. Όπως μπορείτε να δείτε στην σχετικό σχέδιο που κατέθεσε η Harley-Davidson προς κατοχύρωση, περιγράφεται μια οθόνη στην οποία πέρα από την ρύθμιση της ταχύτητας, υπάρχει και η επιλογή για την διατήρηση μιας επιθυμητής απόστασης από το προπορευόμενο όχημα, το οποίο έχει τεθεί ως “στόχος ακολούθησης” στο σύστημα.

Φυσικά θα υπάρχει μια ελάχιστη τιμή που δεν θα μπορεί να ξεπεραστεί για λόγους ασφαλείας, οπότε το να ακολουθείτε “ρόδα με ρόδα” κάποιον, δεν θα παίζει σαν σενάριο… Το σίγουρο είναι ότι όσο περισσότερο “ψηφιοπούνται” οι μοτοσυκλέτες, τόσο θα αυξάνεται και η δυνατότητα “συνεργασίας” των συστημάτων μεταξύ τους σε διάφορα επίπεδα, αφού επί της ουσίας, το το Cornering ABS και το Aυτόνομο Cruise Control για παράδειγμα, “μιλάνε την ίδια γλώσσα”, την δυαδική.

Το γεγονός αυτό, αποτελεί πρόσφορό πεδίο για διαφόρους συνδυασμούς και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συστημάτων αυτών και δεν απέχουμε πολύ από την εποχή όπου θα κατεβάζουμε firmware και updates για τα μελλοντικά μοντέλα, τα οποία θα “ξεκλειδώνουν” πρόσθετες δυνατότητες και θα βελτιώνουν τις υπάρχουσες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon