.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 13:53

Βρετανία – Ο εμβολισμός των κακοποιών με τα scooter… απέδωσε! (Video)

Το πρόβλημα γνωστό, εδώ και μια τριετία τουλάχιστον. Η εγκληματικότητα στο Λονδίνο και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Βρετανίας, είχε αυξηθεί σε πολύ ανησυχητικό βαθμό. Ομάδες κακοποιών εποχούμενων σε scooter, έκλεβαν μοτοσυκλέτες και λήστευαν πεζούς, ακόμα και μέρα μεσημέρι, σε πολυσύχναστες περιοχές.

Μερικές από τις πρακτικές τους δε, όπως το να ρίχνουν οξύ στα πρόσωπα των θυμάτων τους για να μην προβάλουν αντίσταση, ήταν πρωτοφανείς σε αγριότητα, για τα  εγκληματολογικά δεδομένα της χώρας.  

Οι αρχές, τέθηκαν σε συναγερμό και συνεργασία με την κυβέρνηση, προσπάθησαν να βρουν τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Ράγες με καρφιά, ανεξίτηλα σπρέι μαρκαρίσματος, σύσταση ειδικής ομάδας καταδίωξης, ήταν μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την πάταξη της “δίτροχης” εγκληματικότητας, χωρίς όμως να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Τελικά, τον Νοέμβριο του 2018, όταν οι “συμμορίες με τα scooter” φάνηκε ότι διαφέντευαν το Λονδίνο, δόθηκε το ελεύθερο στα περιπολικά, να εμβολίζουν τα δίτροχα που κατεδίωκαν. Το μέτρο αυτό, φυσικά έθετε σε μεγάλο κίνδυνο την ζωή των κακοποιών και μάλιστα υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις όταν πάρθηκε η απόφαση, χωρίς όμως να υπάρξει κώλυμα στην εφαρμογή του.

Ήταν αποτελεσματικό; Όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί, αδιαμφισβήτητα, ναι! Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά που δόθηκαν στην δημοσιότητα, οι εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν με scooter, μειώθηκαν στο μισό, απ΄όταν ξεκίνησε να εφαρμόζεται το μέτρο του εμβολισμού.  20.973 ήταν τα καταγεγραμμένα περιστατικά πριν το μέτρο, 9.723 μετά την εφαρμογή του μέτρου.

Σίγουρα σκληρό αλλά η αλήθεια είναι ότι  κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon