.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 11:42

WiPEY – “Yαλοκαθαριστήρας” για την ζελατίνα του κράνους (Video)

Άλλη μια ιδέα με πεδίο εφαρμογής την μοτοσυκλέτα, που φιλοδοξεί να αποτελέσει πραγματικότητα, μέσω crowdfunding υποστήριξης και χρηματοδότησης. Ο λόγος για το σύστημα WiPEY, έναν mini “υαλοκαθαριστήρα”, ο οποίος “σκουπίζει” την ζελατίνα του κράνους, από τις σταγόνες της βροχής.

To WiPEY μπορεί να εφαρμοστεί στους περισσότερους τύπους κρανών*. Μια βάση στήριξης τοποθετείται στην κορυφή της ζελατίνας του κράνους, χωρίς να εμποδίζει ή να δημιουργεί πρόβλημα στο άνοιγμα της. Όταν βρέχει, ο αναβάτης εφαρμόζει τον μηχανισμό στην βάση αυτή, η οποία προσφέρει ασφαλή στήριξη, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

Με το πάτημα ενός εύκολα προσβάσιμου κουμπιού στην δεξιά πλευρά, ο “υαλοκαθαριστήρας” τίθεται σε λειτουργία και “σκουπίζει” την ζελατίνα του κράνους με μια κίνηση 180 περίπου μοιρών.  Όταν τα πάτημα του κουμπιού είναι γρήγορο, εκτελείται μια μόνο κίνηση του “υαλοκαθαριστήρα”, ενώ παρατεταμένο πάτημα, θέτει το μηχανισμό σε συνεχή κίνηση.

Από εκεί και έπειτα, με διαδοχικά πατήματα του κουμπιού, αλλάζει κανείς τις “σκάλες” της ταχύτητας, με τον “υαλοκαθαριστήρα” να εκτελεί “σκούπισμα” ανά 6, 3 ή 1 δευτερόλεπτα. Το σύστημα τροφοδοτείται με μια μονή μπαταρία μικρού μεγέθους (LR14 τύπου αν καταλαβαίνουμε σωστά από την φωτογραφία στο site τους, δεν αναφέρεται κάπου) με την αυτονομία να ορίζεται μεταξύ 3 και 12 ωρών συνεχούς χρήσης, αναλόγως της ταχύτητας που θα επιλεχθεί.

Το WiPEY μπορεί επίσης να λειτουργήσει και από τιμόνι, μέσω ενός χειριστηρίου – κουμπιού, το οποίο διατίθεται ως αξεσουάρ και “επικοινωνεί” με τον μηχανισμό, μέσω Bluetooth σύνδεσης.  

Η εταιρεία, η έδρα της οποία βρίσκεται στην Σλοβενία, έχει κατασκευάσει λειτουργικά πρωτότυπα του WiPEY και προκειμένου να περάσει στην παραγωγή το σύστημα. θα πρέπει να συγκεντρωθεί το ποσό των 30.619 ευρώ στη crowdfunding πλατφόρμα indiegogo.

Μπορείτε να προ-παραγγείλετε το WiPEY, με τις τιμές να ξεκινάνε από τα 88 ευρώ για τον μηχανισμό και να συνεχίζουν στα 116 ευρώ για τον μηχανισμό και το έξτρα χειριστήριο για το τιμόνι, ενώ υπάρχουν και άλλες επιλογές combo, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

*Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους περιορισμούς χρήσης που αναγράφονται στο site, σε μερικά κράνη και “κοψίματα” ζελατινών, το WiPEY δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Οι παραδόσεις των WiPEY, αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2019.  

  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon