.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 15:00

Τρισδιάσταστη απεικόνιση και multimedia στα καντράν των αυτοκινήτων… άλλος ένα λόγος απόσπασης της προσοχής;

Σε μια πρόσφατη της δημοσίευση η Bosch, η οποία μεταξύ άλλων κατασκευάζει πίνακες οργάνων και κονσόλες για αυτοκίνητα, αναφέρει ότι στο άμεσο μέλλον, τα καντράν των τετράτροχων θα αποτελούν κέντρα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ του οδηγού και του αυτοκινήτου αλλά και βρόχους επικοινωνίας με το διαδίκτυο.

Η απεικόνιση των πληροφοριών και των δεδομένων θα γίνεται σε ευκρινείς curved OLED οθόνες, με δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης από τον οδηγό, ενώ το επόμενο βήμα που πρόκειται να γίνει σύντομα, αφορά στην 3D προβολή στοιχείων, τα οποία θα μοιάζουν σαν να ξεπηδούν από την οθόνη προς τον οδηγό. Πράγματα και θαύματα δηλαδή. Μιλάμε για μια αγορά, η οποία σύμφωνα με τις προβλέψεις τις Bosch, πρόκειται να διπλασιάσει των τζίρο της μέχρι το 2025, φθάνοντας τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα 15, που βρίσκεται σήμερα.

bosch hmi solutions haptic feedbacksnnnn

Όλα αυτά ακούγονται μια χαρά, αρκεί βέβαια να μην λειτουργήσουν εις βάρος της ασφάλειας των ευπαθών ομάδων. Πίνακες οργάνων που θα θυμίζει καλό monitor υπολογιστή και 3D απεικονίσεις δεδομένων, είναι στοιχεία τα οποία μπορούν εύκολα να αποσπάσουν την προσοχή και αυτό δεν είναι καθόλου καλό, για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους μοτοσυκλετιστές που θα βρίσκονται πλησίον του οχήματος αυτού.

Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, δεν μιλάμε για… συνοικιακό μαγαζάκι, ούτε για κατασκευή χαρταετού. H Βosch είναι εταιρεία κολοσσός και υπάρχουν συγκεκριμένα και αυστηρά standard σε ότι αφορά στην ασφάλεια, με λίγα λόγια δηλαδή, ότι και να σκοπεύον να “ρίξουν” στην αγορά, θα έχει ελεγχθεί σχολαστικά και θα έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα.

bosch 3d displaysnnnn

Η προβληματική παράμετρος σε όλο αυτό βέβαια, είναι ο άνθρωπος και εξηγούμε γιατί… καμία εταιρεία κατασκευής κινητών δεν τα έχει σχεδιάσει για χρήση ενώ οδηγεί κάποιος, να όμως που συμβαίνει. Απλό το παράδειγμα. Φανταστείτε λοιπόν κάποιον που έχει έναν θαυμαστό κόσμο multimedia πληροφορίας στο ταμπλό του αυτοκινήτου του ή σε συμπληρωματικές οθόνες δίπλα από αυτό… μια ανατριχίλα σε πιάνει, είναι η αλήθεια.

Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή όλο αυτό.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon