.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 13:20

Άκουσον – άκουσον! Στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, ξοδεύουν χρήματα για την ασφάλεια των μοτοσικλετιστών!

Στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης προς όλους του οδηγούς και χρήστες των δρόμων, το μήνυμα της οποίας είναι ότι οι μοτοσυκλετιστές εντοπίζονται δύσκολα στον δρόμο και για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

“Look Twice. Save a Life”, είναι ο τίτλος της καμπάνιας, δηλαδή, “Έλεγξε (τον δρόμο) δύο φορές. Σώσε μια ζωή”. Έχουν δημιουργηθεί δύο ενημερωτικά video τα οποία παίζουν συνεχώς σε πολλά βενζινάδικα της πολιτείας, ενώ παράλληλα, αφίσες έχουν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία των δρόμων.

Η καμπάνια εστιάζει σε τρία κύρια σημεία, στο ότι οι μοτοσυκλετιστές είναι δύσκολο να εντοπιστούν μέσα στην κίνηση, στο ότι τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν όταν ένα αυτοκίνητο επιχειρεί αριστερή στροφή σε δρόμο με δύο λωρίδες κυκλοφορίας χωρίς να κοιτάξει αν έρχεται μοτοσυκλέτα και στο ότι τα περισσότερα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, συμβαίνουν στο αστικό δίκτυο και όχι σε μεγάλες λεωφόρους ή στους διαπολιτειακούς αυτοκινητόδρομους.

Υπάρχουν και άλλες συμβουλές προς τους οδηγούς άλλων οχημάτων, με κύριο άξονα πάντα, την ασφάλεια των μοτοσυκλετιστών. Αναλυτικά, μπορείτε να τα βρείτε όλα ΕΔΩ.

Σκεφτείτε πόσα χρήματα απαιτούνται για την ενοικίαση διαφημιστικού χώρου σε μια ολόκληρη πολιτεία, προκειμένου να “τρέξει” μια καμπάνια οδικής ασφάλειας, ειδικά και αποκλειστικά, για τους μοτοσυκλετιστές! Ας μην επιχειρήσουμε καμία σύγκριση με την κατάσταση εδω... μόνο θλίψη θα προκαλέσει... 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 13:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon