.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 12:19

Ηarley-Davidson: Εξελίσσει σύστημα αυτόνομου cruise control

Τεράστιες ευθείες, σκηνικό άγριας δύσης και ένα “σμήνος” από Harley-Davidson να περνάνε με τους αναβάτες τους αραχτούς και ωραίους πάνω στις μηχανές τους, απολαμβάνοντας την βόλτα.

Για να είναι όσο πιο ασφαλής (και αραχτή, χωρίς έννοιες) η βόλτα λοιπόν, η Harley-Davidson εξελίσσει ένα σύστημα αυτόνομου cruise control, μια νέα τεχνολογία την οποία θα εφαρμόσουν στο άμεσο μέλλον, εταιρείες όπως η BMW η Ducati και η KTM σε ορισμένα μοντέλα τους.

Ουσιαστικά πρόκειται για την αυτόματη, χωρίς την παρέμβαση του οδηγού ρύθμιση της ταχύτητας μιας μοτοσυκλέτας, όταν σε αυτή έχει ενεργοποιηθεί το cruise control, υπολογίζοντας την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

Για να επιτευχθεί αυτό, χρησιμοποιούνται ραντάρ και αισθητήρες, τοποθετημένοι στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας. Για το σύστημα της Ηarley-Davidson, και προκειμένου αυτό να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβές και ασφαλές, χρησιμοποιούνται τρεις συσκευές επόπτευσης και σάρωσης: ραντάρ, ραντάρ λέιζερ (lidar) και κάμερα.

Το σύστημα θα προσφέρει την δυνατότητα στον αναβάτη να θέτει οποιοδήποτε όχημα της επιλογής του ως “στόχο” – οδηγό, με την μοτοσυκλέτα να το ακολουθεί κατά πόδας, ρυθμίζοντας ανάλογα την ταχύτητα της.

Αυτή η λειτουργία έχει ξεχωριστή σημασία για την Harley-Davidson, αφού ουσιαστικά κάνει τις ομαδικές βόλτες, στις οποίες αρέσκονται οι αναβάτες των συγκεκριμένων μοτοσυκλετών, ασφαλέστερες και ευκολότερες.

Σκεφτείτε ότι σε μια ομαδική βόλτα η μοτοσυκλέτα που ηγείται της πομπής θα είναι και αυτή που θα ρυθμίζει την ταχύτητα και όλοι οι υπόλοιποι, θέτοντας ως “στόχους ακολούθησης” τις προπορευόμενες μοτοσυκλέτες μπροστά τους, θα ακολουθούν σε τέλειο σχηματισμό, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon