.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 09:57

Royal Enfield Owners Club: Μια αναβίωση φωτογραφίας 65 χρόνια μετά!

Ήταν άνοιξη του 1954 όταν ο Σπύρος Δαμίγος έστελνε υπερήφανος στο εργοστάσιο της Royal Enfield στο Redditch της Αγγλίας μια φωτογραφία.

Μία Royal Enfield 500 Τwin που μόλις είχε εισαχθεί στην Ελλάδα, με φόντο το άγαλμα ‘Ξυλοθραύστης’ του γλύπτη Δημήτριου Φιλιππότη και συγκεκριμένα στη διασταύρωση Λεωφόρου Αμαλίας και Γεωργίου Σουρή, μπροστά από τη Ρώσικη Εκκλησία.

Οι Βρεταννοί ενθουσιασμένοι από τη φωτογραφία, τη βάζουν εξώφυλλο στο περιοδικό που εκδίδανε εκείνη την εποχή, εν ονόματι ‘REVS’.

20190628 170512

Να αναφέρουμε ότι το 1958 ο ‘Ξυλοθραύστης’ μεταφέρεται στον κήπου του Ζαππείου Μεγάρου, στην πλευρά της Ηρώδου Αττικού.

Πριν λίγους μήνες το Ελληνικό παράρτημα του Royal Enfield Owners Club (UK) παρέλαβε από το Λονδίνο αυτή τη φωτογραφία. Όπου και ζητήθηκε η αναβίωση της!

Για όσους ενδιαφέρονται η αναβίωση θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:00 στην τωρινή τοποθεσία του μνημείου (απέναντι ακριβώς από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο).

Η αναβίωση θα γίνει με μία από τις παλαιότερες Enfield που υπάρχουν στην Ελλάδα, συγκεκριμένα μία Royal Enfield 350 cc Special Competition model του 1938. Θα ακολουθήσει ιστορική ομιλία για την πορεία της Royal Enfield στην Ελλάδα από το 1945 έως και σήμερα.

Περισσότερες πληροφορίες στο site του REOC: www.reoc.gr.

1938 350 Bullet

Y.Γ Οι συννημένες φωτογραφίες περιλαμβάνουν το εξώφυλλο του περιοδικού και η δεύτερη είναι η μοτοσυκλέτα που θα γίνει φέτος η αναβίωση: 1938 Royal Enfield Special Competition 350 cc σε μπροσούρα της εποχής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Αυγούστου 2019 10:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon