.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 15:55

Honda - Πατέντα για ιπτάμενη μοτοσυκλέτα

Το «μοτοσυκλέτα» το βάζουμε λίγο δειλά στον τίτλο, καθώς το ίδιο άνετα θα μπορούσαμε να γράψουμε «όχημα» ή «αυτοκίνητο». Όπως φαίνεται, οι Ιάπωνες αποφάσισαν να δοκιμάσουν και αυτοί την τύχη τους σε ένα τύπο οχήματος που πιθανότατα θα αποτελέσει ένα από τα μελλοντικά αστικά best seller!

Η Honda δεν είναι η πρώτη που ασχολείται με ιπτάμενα οχήματα τύπου «drone», σε μεγάλο μέγεθος, με τον οδηγό στο μέσο τους.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν παρουσιάσει ανάλογα οχήματα ο Γάλλος βελτιωτής Ludovic Lazareth (το LMV946), η Hoversurf με το πρωτότυπο όχημα Hoverbike S3 για την αστυνομία του Dubai, ο δαιμόνιος εφευρέτης Colin Furze, κ.α.

Το ηλεκτρικό όχημα διαθέτει 8 έλικες, 4 πάνω και 4 κάτω, και βασίζεται στην ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα γνωστά drone του εμπορίου.

Ένα μεταλλικό «κουτί» αποτελεί το πλαίσιο που ενώνει τα δύο άκρα του μηχανήματος, ενώ ο οδηγός κάθεται σε καρέκλα αυτοκινήτου (αλλά με τα πόδια εκατέρωθεν του «πλαισίου», σε στάση μοτοσυκλέτας) και για τον έλεγχο του οχήματος χρησιμοποιεί 2 μοχλούς. Για την προστασία του από τον αέρα έχει και μια ψηλή ζελατίνα.

Εις αναμονή των επόμενων σταδίων εξέλιξης του οχήματος, για να δούμε πού ακριβώς το πάει η Honda.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon