.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 15:37

Μικραίνει τη γκάμα των Sportster η Harley-Davidson για το 2020;

Όπως μεταδίδει ο ειδικός Τύπος των ΗΠΑ, στη γκάμα μοτοσυκλετών που κατέθεσε για έγκριση ενόψει 2020 η H-D απουσιάζουν αναπάντεχα κάποια σημαντικά μοντέλα.

Η είδηση δημοσιεύεται στο έγκριτο Motorcycle.com και αφορά στην πρόσφατη έγκριση Τύπου που εξασφάλισε η Harley-Davidson για τη γκάμα των μοντέλων της ενόψει 2020 στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Η υπηρεσία California Air Resources Board (CARB) είναι υπεύθυνη για την έγκριση των μοντέλων εκείνων που θα έχουν δικαίωμα να κυκλοφορήσουν στην πολιτεία κάθε χρόνο – δηλαδή που καλύπτουν τις προδιαγραφές της – και στο παρελθόν η διαδικασία αυτή έχει βγάλει λαβράκια, όπως λ.χ. την αποκάλυψη της Yamaha R1S, της φτηνότερης έκδοσης της τελευταίας R1 που παράχθηκε ειδικά για την Αμερικανική αγορά.

Ο λόγος που οι εγκρίσεις CARB έχουν τόση σημασία έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός πως η συγκεκριμένη πολιτεία έχει τις αυστηρότερες προδιαγραφές σε όλη τη χώρα, ενώ η γραφειοκρατική διαδικασία γίνεται σε δημόσια θέα, δηλαδή η σχετική χαρτούρα είναι ανοικτή στο Διαδίκτυο για να τη βρει ο καθένας.

Πρόσφατα λοιπόν η Harley-Davidson κατέθεσε τις σχετικές αιτήσεις για να εγκριθεί η γκάμα της για το 2020 και σε αυτή τη διαδικασία το Αμερικανικό περιοδικό εντόπισε μερικά λαβράκια.

Συγκεκριμένα, η είδηση δεν είναι κάτι καινούργιο που εμφανίστηκε εκεί, αλλά αυτά που λείπουν. Έχουμε λοιπόν μερικές ηχηρές απουσίες στις Harley-Davidson του 2020 της, καθώς στη γκάμα των Sportster συναντάμε μόνο τις Iron 883 και 1200, Roadster 1200 και Forty-Eight.

Αυτό σημαίνει πως απουσιάζουν οι Superlow (στην κεντρική εικόνα), 1200 Custom και Forty-Eight Special.

Επίσης, μια ακόμη ηχηρή απουσία είναι αυτή των Street 750 και Street Rod, δηλαδή από την εισαγωγική γκάμα έγκριση έχει πάρει μόνο το Street 500.

Αυτά δε σημαίνουν απαραιτήτως πως τα προαναφερθέντα μοντέλα κόβονται από τη γκάμα του 2020, αλλά οι Αμερικανοί συνάδελφοι επισημαίνουν πως είναι ασυνήθιστο να γίνει ξεχωριστή διαδικασία εκ των υστέρων για κάποια μοντέλα.

Αναφέρουν μάλιστα πως έκαναν μια πιο ενδελεχή έρευνα στις καταχωρήσεις της H-D για τα προς έγκριση μοντέλα στην υπηρεσία CARB και ανακάλυψαν πως τη μόνη φορά που η εταιρεία έκανε συμπληρωματικές αιτήσεις ήταν για να προσθέσει νέα μοντέλα το 1982, μα ποτέ για να περάσει σε δεύτερο χρόνο προϋπάρχοντα μοντέλα.

Αυτό λοιπόν ίσως ισοδυναμεί με πρόθεση των Αμερικανών να κόψουν μοντέλα από τη γκάμα τους. Θα μπορούσε να οφείλεται σε ένα ξεσκαρτάρισμα μοντέλων που δεν τα πάνε τόσο καλά εμπορικά, ή απλά να είναι ένα στάδιο της διαδικασίας ανανέωσης που ξέρουμε πως είναι σε εξέλιξη.

Η H-D έχει ήδη δείξει κάποια μοντέλα από το μέλλον της και το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε προβλέπει νέους υγρόψυκτους κινητήρες από το 2021, με το πρωτότυπο Custom 1250 να θεωρείται ο διάδοχος των σημερινών Sportster. Ίσως λοιπόν να βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για τη δημοφιλέστατη αυτή οικογένεια της εταιρείας.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 19:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon