.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 16:09

Ένα Buell XBRR κλάπηκε, καταστράφηκε και επανήλθε… διαφορετικά

H Buell αποτελεί πλέον παρελθόν και οι μοτοσυκλέτες της θα αρχίσουν να αποκτούν σιγά – σιγά συλλεκτική αξία, αν δεν έχουν ήδη αποκτήσει. Το όραμα του Eric Buell, να κατασκευάσει γρήγορες και με συμπεριφορά superbike μοτοσυκλέτες, γύρω από “παραδοσιακούς” αερόψυκτους V2 της Harley-Davidson, είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά μοντέλων που και μόνο και μόνο λόγο αυτής της παραδοξότητας τους, κέντριζαν το ενδιαφέρον.

Αν λοιπόν τα “πολιτικά” Βuell έχουν μείνει στην ιστορία πλέον ως κάτι ξεχωριστό, φανταστείτε τι γίνεται με τις καθαρόαιμες XBRR, 50 στον αριθμό, που κατασκευάστηκαν το 2006 αποκλειστικά για συμμετοχή σε αγώνες ταχύτητας και πρωταθλήματα endurance.

Μια εξ αυτών των μοτοσυκλετών, είχε καταλήξει επί ευρωπαϊκού εδάφους στην Νορβηγία, αλλά κλάπηκε, με τους  ληστές να την βάφουν με σπρέι, να κάνουν ένα κάρο καγκουριλίκια μαζί της και στην συνέχεια να την πετάνε σε ένα χαντάκι στη άκρη του δρόμου.

Η μοτοσυκλέτα βρέθηκε λοιπόν και επεστράφη στον ιδιοκτήτη της, σε χάλια βέβαια κατάσταση. Το γεγονός αυτό, ανάγκασε τον Ole Jakob Nyster, συλλέκτη μοτοσυκλετών Buell, να της δώσει νέα ζωή, επαναφέροντας την σε άψογη λειτουργική κατάσταση, αλλά όχι ακριβώς ίδια με την αρχική.

Ο Ole ήρθε σε επαφή με την ομάδα Northern Classic Custom & Race της Σουδίας, της οποίας τα μέλη ήταν οι αντιπρόσωποι της Buell στην χώρα, ενώ έτρεχαν και σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τις μετέπειτα μοτοσυκλέτες του Eric Buell, ΕΒR.  

Το XBRR αποσυναρμολογήθηκε εντελώς λοιπόν και όλα τα μέρη που είχαν υποστεί ζημίες και φθορές επιδιορθώθηκαν. Αλλά η μοτοσυκλέτα χρειαζόταν βαφή. Αποκλείοντας οποιαδήποτε σκέψη για κάτι που να θυμίζει σημερινή replica, o Ole και η σουηδική ομάδα, κατέληξαν σε κάτι σχετικά “vintage” από τον χώρο της F1.

Tην οriginal βαφή και τα χρώματα του μονοθεσίου Lotus 97T που παρουσιάστηκε το 1985 και μεταξύ άλλων είχε οδηγήσει και ο θρύλος Ayrton Senna. H διαδικασία δεν ήταν τόσο εύκολη, αφού θα έπρεπε οι γραμμές και τα γεωμετρικά σχήματα ενός τετράχρονου αγωνιστικού, να ταιριάξουν με αυτά μια μοτοσυκλέτας.

Ξεπερνώντας τα προβλήματα αυτά, η ομάδα προχώρησε και σε κάποιες δομικές αλλαγές, με την αντικατάσταση του υποπλαισίου, της ουράς της μηχανής και του μπροστινού φτερού, ενώ όλα τα υπόλοιπα έχουν μείνει standard, με τον V2 των 1.340 κ.εκ., να αποδίδει 150 ίππους! Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για αερόψυκτο Ηarley-Davidson κινητήρα, με ωστήρια να κινούν τις δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 16:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon