.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 17:23

Διπλώματα οδήγησης – Ιατρική η απόφαση για τους άνω των 74 ετών οδηγούς

Μεταφέρεται η αρμοδιότητα από τους εξεταστές οδήγησης στους γιατρούς για όσους ηλικιωμένους θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμά τους.

Παγώνει προσωρινά ο νόμος Σπίρτζη που προέβλεπε πως όσοι οδηγοί έχουν συμπληρώσει τα 74 έτη θα πρέπει να δώσουν εκ νέου εξετάσεις οδήγησης για να μπορούν αν ανανεώσουν το δίπλωμά τους.

Η πολύμηνη αποχή των εξεταστών οδήγησης έχει οδηγήσει σε μια “ουρά” άνω των 100,000 υποψηφίων οδηγών (ο αριθμός εξαρτάται από ποιο ΜΜΕ διαβάζεις, σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες είδαμε και αναφορές για 130,000 υποψηφίους) που περιμένουν να εξεταστούν. Η προσθήκη όλων των ηλικιωμένων έκανε την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Ήδη από τον Ιούνιο η απερχόμενη διοίκηση του υπουργείου είχε αποφασίσει το πάγωμα της εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου για μερικούς μήνες, έως ότου αποσυμφορηθεί το πρόγραμμα εξετάσεων οδήγησης, ώστε να μη ταλαιπωρούνται οι ηλικιωμένοι οδηγοί που έπρεπε να στήνονται σε ατελείωτες ουρές στις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών προκειμένου να πάρουν σειρά για ανανέωση του διπλώματός τους.

Ο νέος υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανακοίνωσε πως για τους επόμενους έξι μήνες τουλάχιστον θα επανέλθει το προϋπάρχον σύστημα εξετάσεων οδήγησης, ώστε να επανεξεταστεί ο νόμος που προκάλεσε τη μακρόχρονη αποχή των εξεταστών (με κάμερες εντός του αυτοκινήτου και δίχως τον εκπαιδευτή παρόντα) και να εφαρμοστεί όταν το σύστημα θα είναι έτοιμο.

Παράλληλα, το υπουργείο σκοπεύει να δώσει την αρμοδιότητα ανανέωσης των διπλωμάτων των άνω των 74 ετών στους γιατρούς, οι οποίοι θα αποφαίνονται για την καταλληλότητα του οδηγού ή μη.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει αυτήν την αλλαγή σύντομα, ώστε να μην εμπλέκονται οι ηλικιωμένοι στις χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς που περιμένουν να εξεταστούν, καθώς με το ισχύον σύστημα αυτοί πρέπει να περάσουν από τους εξεταστές του υπουργείου για να ανανεώσουν τα διπλώματά τους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019 19:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon