Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 10:03

Δημοπρατείται κινητήρας Harley-Davidson WLA του 1945, ολοκαίνουργιος στο κουτί του!

Αυτό κι αν είναι κρυμμένος θησαυρός: ένας ολοκαίνουργιος κινητήρας του 1945, στρατιωτικών προδιαγραφών, ανέγγιχτος στο κουτί του για 75 χρόνια.

Μερικές φορές στο eBay βρίσκει κανείς πραγματικούς θησαυρούς. Όπως ο εν λόγω κινητήρας της Harley-Davidson που ανακαλύφθηκε στο Τέξας, αποθηκευμένος μέσα στο κουτί του, όπως βγήκε από το εργοστάσιο του Milwaukee.

To WLA Flathead ήταν ένα μοντέλο της Harley-Davidson που βασίστηκε στην προγενέστερη πολιτική σειρά WL και κατασκευαζόταν αποκλειστικά για χρήση από τον Αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

s l1604

Ένα τέτοιο μοτέρ βρέθηκε, παρέα με πολλά άλλα πράγματα για μοτοσυκλέτες Harley-Davidson και Indian όπως αποκαλύπτει ο πωλητής, σε αποθήκη παλιού αντιπροσώπου της εταιρείας στο Τέξας (που έχει κλείσει εδώ και πολλά χρόνια) και πλέον ανήκει στη συλλογή του Wheels Through Time Museum στην πόλη Maggie Valley της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο και τον βγάζει δημοπρασία.

Η κούτα του δεν έχει ανοιχτεί ποτέ, μόνο ένα πλαϊνό κομμάτι αφαιρέθηκε για να φωτογραφηθεί το προς πώληση μοτέρ. Μάλιστα, στη συνοδευτική ιστορία του αναφέρεται πως “το κουτί μέσα υποθέτουμε πως περιέχει το καρμπυρατέρ” - αναφερόμενη στο ξύλινο κουτί που διακρίνεται ανάμεσα στους κυλίνδρους.

1942 HD WLA P 5

Το WLA φορούσε έναν δικύλινδρο 737 cc με απόδοση 25 hp, τριτάχυτο κιβώτιο και κόκκινα στις 4,500 rpm και τελική ταχύτητα λίγο πάνω από τα 100 km/h. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου πολέμου η Harley-Davidson παρήγαγε περίπου 90,000 τέτοιες μοτοσυκλέτες, αλλά το εύρημα αυτό απολαμβάνει ένα εξαιρετικά σπάνιο προνόμια, καθώς έχει παραμείνει απείραχτο στη κούτα του για σχεδόν 75 χρόνια!

Η τιμή πώλησής του κινητήρα στο eBay είναι περίπου €12,100 ευρώ ($13,500) σύμφωνα με την ισοτιμία της 25/07/2019 και μπορείτε να το χτυπήσετε εδώ.

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 10:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT