.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 15:07

Revolt – “Γιατί να φοβάστε την βροχή;” – Ένα διαφημιστικό που δεν θα καταλάβουν οι δυτικοί…

Η Revolt είναι μια ινδική εταιρεία η οποία είναι έτοιμη να λανσάρει στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες, με το πρώτο της μοντέλο, RV400, να βρίσκεται στο στάδιο των προπαραγγελιών. Περισσότερα για αυτή, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ένα τελευταίο προωθητικό video για το μοντέλο λοιπόν, δημιουργεί ερωτήματα στους δυτικούς αναβάτες. “Γιατί να φοβάστε την βροχή;” είναι η ερώτηση που απευθύνει ο αφηγητής του video προς όλους εμάς, ενώ παράλληλα βλέπουμε ένα RV 400 να οδηγείται μέσα στην βροχή και να διασχίζει μερικά σημεία όπου έχει λιμνάσει νερό.

Στην συνέχεια δίνεται η απάντηση: “Χωρίς εξάτμιση, δεν μπορεί να εισχωρήσει νερό”. Ok… αντιληπτό, αλλά δεν παρουσιάζει δα το video τίποτα τραγικό σαν κατάσταση, τέτοιες λιμνούλες περνάμε για πλάκα κάθε φορά στις Τρεις Γέφυρες όταν βρέχε και σε πολλά άλλα σημεία στις πόλεις της Ελλάδας, δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι στο video παρουσιάζεται μια “ωραιοποιημένη” βρόχινη κατάσταση… στην Ινδία, έτσι και αρχίσουν οι μουσώνες, δεδομένης της πυκνής δόμησης και των ανύπαρκτων σχεδόν υποδομών για την αποστράγγιση των όμβριων υδάτων, ολόκληρες πόλεις ή μεγάλα τμήματα αυτών, μετατρέπονται σε “Βενετία”, στο πιο ινδικό της βέβαια.  

Δεν μιλάμε απλά για λίγα μέτρα “τσαλαβούτας”, αλλά για διαδρομές χιλιομέτρων με το νερό σταθερά σε υψηλή στάθμη, οπότε ναι, υπάρχει θέμα με τις εξατμίσεις, ειδικά αυτές που είναι τοποθετημένες χαμηλά.

Για του λόγου το αληθές, δείτε ΕΔΩ ένα video με την δοκιμή  ΚTM 200 Duke στην Ινδία, σε δεξαμενή με το νερό μέχρι το γόνατο, όπου εξετάζουν ακριβώς αυτό. Το αν καταφέρνει να λειτουργήσει και να εκκινήσει, με την στάθμη του νερού να καλύπτει την εξάτμιση του.

Οπότε ναι, έχει νόημα το video, απλά εμείς δεν το καταλαβαίνουμε…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 15:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon