.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 14:18

Διπλώματα οδήγησης - Επαναφορά του “παλιού” τρόπου εξέτασης

Την επαναφορά του προγενέστερου τρόπου εξέτασης για την έκδοση διπλώματος ανήγγειλε ο υφυπουργός μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάνης,  προκειμένου να διευθετηθεί η αναμονή 100.000 και πλέον υποψηφίων οδηγών.

Υπενθυμίζουμε ότι η κατάσταση αυτή είχε δημιουργηθεί ύστερα από το νομοσχέδιο και τις αλλαγές που αυτό επέφερε στον τρόπο εξέτασης, από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ένα από τα σημεία της διαφωνιών μεταξύ των εξεταστών και του πρότερου Υπουργού Μεταφορών, ήταν η εξέταση των οδηγών χωρίς την παρουσία εξεταστών και εκπαιδευτών και την παρακολούθηση τους από κάμερες, προκειμένου να εξαλειφθεί το –υπαρκτό είναι η αλήθεια- φαινόμενο του χρηματισμού και την έκδοση “πληρωμένων” διπλωμάτων.

Αν και η προθέσεις ήταν καλές, υπήρχαν νομικά κολλήματα (ασφάλιση οχημάτων) και έλλειψη στις υποδομές (σύστημα παρακολούθησης μέσω καμερών), οπότε όλες οι διαδικασίες εξετάσεις είχαν παγώσει επ’ αόριστο.

Η νέα ηγεσία του Υ. Με. δεν καταργεί, ούτε και αναθεωρεί τις διατάξεις αυτές, απλά επιστρέφει στο προηγούμενο καθεστώς εξέτασης, μέχρι που οι συνθήκες και οι υποδομές, να επιτρέπουν την εφαρμογή της τηλε-εξέτασης των υποψηφίων οδηγών.

Μέχρι που να διευθετηθούν όλες οι εκκρεμείς εξετάσεις για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες, διάστημα μετά το πέρας του οποίου, θα αρχίσουν ξανά οι συζητήσεις και οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νέου τρόπου εξέτασης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon