.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 15:51

Continental - ΑΙ φωνητική υπηρεσία στα οχήματα – Λέτε να ανοίγουμε “κουβεντούλα” με τις μοτοσυκλέτες μας;

Θα γνωρίζετε φυσικά τις υπηρεσίες φωνητικής βοήθειας που έχουν ενσωματωθεί για τα καλά στην ζωή μας. Alexa, Cortana, Siri, Google Assistant, είναι οι πιο γνωστές από αυτές και ο σκοπός τους είναι ένας, να προσφέρουν πληροφορίες, απατώντας σε ερωτήσεις των ανθρώπων που τις χρησιμοποιούν.

Οι AΙ αλγόριθμοι τους είναι πολύ εξελιγμένοι και συνεχίζουν να εξελίσσονται διαρκώς, έτσι ώστε να μπορούν να αντιληφθούν σύνθετα ερωτήματα μέσα από μεγάλες προτάσεις, όπως και χρωματισμούς / τονισμούς στην φωνή. Επίσης μπορούν να δημιουργούν λογικές αλληλουχίες και συνδέσεις, ώστε προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο ακριβείς πληροφορίες στους χρήστες.

Η Continental λοιπόν, ανακοίνωσε ότι εξελίσσει το δικό της σύστημα φωνητικής βοήθειας, ειδικά σχεδιασμένο ώστε να ταιριάζει στις ανάγκες των οδηγών. Προφανώς, το  πεδίο στο οποίο έχει βλέψεις η εταιρεία για την εφαρμογή του συστήματος της, είναι τα επιβατικά αυτοκίνητα, ωστόσο είναι σίγουρο ότι σε κάποια φάση, θα το δούμε και στις μοτοσυκλέτες.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της γερμανικής εταιρείας, ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να σκέφτεται την διατύπωση των ερωτήσεων του, ώστε να μπορέσει να “καταλάβει” το AΙ σύστημα βοήθειας τι ακριβώς ζητά.

Θα αρκεί, για παράδειγμα, ο οδηγός να πει απλά “πεινάω” και το σύστημα θα ου προτείνει τις επιλογές που έχει για φαγητό σε κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο βρίσκεται με το όχημα του.

Φανταστείτε το σε μοτοσυκλέτες… να λες “πεινάω” και να σου απαντά “Έχεις γίνει σαν β*οδι, μου θες και επιδόσεις μετά, πας και πληρώνεις εξατμίσεις και εγκεφάλους, αντί να χάσεις κάνα κιλό!”.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 16:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon