.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 13:40

BMW Motorrad Days 2019 – Πάνω από 40,000 επισκέπτες στη γιορτή της BMW

Για 19η χρονιά η εκδήλωση BMW Motorrad Days γέμισε την περιοχή του Garmisch-Partenkirchen με όλον τον κόσμο που περιστρέφεται γύρω από τη λευκή και μπλε έλικα.

Οι επισκέπτες που συνέρρευσαν στην πόλη που βρίσκεται στη σκιά της κορυφής Zugspitze του όρους Hausberg ξεπέρασαν φέτος τους 40,000 και έφτασαν εκεί από όλον τον κόσμο. Εκτός από την παραδοσιακή πλειοψηφία των Ευρωπαίων, ήρθε κόσμος από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, το Μέξικό, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Το ετήσιο φεστιβάλ φέτος είχε κάμποσες σημαντικές πρεμιέρες, καθώς εκεί εκτέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τα Vision DC Roadster, R nineT /5, X7 Pick-up, καθώς και το Concept R 18 που πρωταγωνίστησε στην Heritage Area.

P90359039 highRes

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να πάρουν αυτόγραφο από τον θρυλικό αναβάτη της BMW, Helmut Dähne (νικητή του ΤΤ το 1976), ενώ είχαν και τη χαρά να παρακολουθήσουν ζωντανά τον αγώνα WorldSBK από το Donington, απολαμβάνοντας την πρώτη φετινή pole position της S 1000 RR και μια δεύτερη θέση στον πρώτο αγώνα από τον Tom Sykes.

Παράλληλα, είχαν στη διάθεσή τους μια εκτενή σειρά από εκδηλώσεις, από τον παλιότερο “τοίχο του θανάτου” της Ευρώπης, το Motodrome Wall of Death, drift show, freestyle MX και freestyle show από τον Ιρλανδό Mattie Griffin.

P90359043 highRes

Οι Motorrad Days είχαν στη διάθεση του κοινού επίσης test rides, κάτι που τίμησαν πάνω από 1,000 επισκέπτες, ενώ άλλοι 600 επισκέφτηκαν το Enduro Park για να δοκιμάσουν τις αντίστοιχες μοτοσυκλέτες της BMW στο φυσικό τους πεδίο. Μέχρι και για τα μικρά παιδιά υπήρχε σχετική πρόβλεψη, καθώς 150 μελλοντικοί μοτοσυκλετιστές και μοτοσυκλετίστριες πήραν μια πρώτη εμπειρία με την απόλυτη ασφάλεια του Kids Trial Taster Training.

P90359040 highRes

Φυσικά η εκδήλωση ήταν πλαισιωμένη από πλούσιο πρόγραμμα με μουσικές, πάρτι και άφθονο φαγητό: 20,000 λίτρα μπύρας, 2.8 τόνοι τηγανητές πατάτες, 5,000 μπάλες παγωτού, 1,000 κρέπες και μεγάλες ποσότητες κρέατος καταναλώθηκαν κατά τις τρεις μέρες του φεστιβάλ.

Μπορείτε να πάρετε μια καλή γεύση από τα τεκταινόμενα της φετινής εκδήλωσης από το επίσημο βίντεο που ακολουθεί.

Οι BMW Motorrad Days της επόμενης χρονιάς έχουν ήδη προγραμματιστεί για τις 3-5 Ιουλίου 2020.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 13:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon