.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 17:04

FB Mondial Vs Mondial Moto.. η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης και πως ένας βρετανός, “βαφτίστηκε” Ιταλός…

Πριν από ένα χρόνο περίπου, είχαμε αναφερθεί στην δικαστική διαμάχη μεταξύ της FB Mondial και της Mondial Moto, που αφορούσε φυσικά στην ονομασία και στα πνευματικά δικαιώματα της αρχικής εταιρείας, που ιδρύθηκε το 1929.

Εν τάχει, η ιστορία σε τίτλους έχει ως εξής:

-Το 1979 η FB Mondial αναστέλλει την λειτουργία της

-Το 1999 ο μεγαλοεκδότης Roberto Ziletti αποκτά τα δικαιώματα της εταιρείας και η εταιρεία επαναλειτουργεί, παρουσιάζοντας μάλιστα το κομψοτέχνημα Piega 1000, ένα V2 Superbike, με κινητήρα Honda

-To 2004, η Μοndial κλείνει για δεύτερη φορά

-Το 2014, μετά από μια ταραχώδη δεκαετία με τους ιδιοκτησιακούς τίτλους τις εταιρείας να γίνονται “μπαλάκι”, το τοπίο ξεκαθαρίζει και ο Κόμης (ναι Κόμης) Pierluigi Bosseli, κάτοχος τον δικαιωμάτων πλέον και απόγονος μάλιστα των ιδρυτών της εταιρείας, σε συνεργασία με τον Cesare Galli, πρώην τεχνικό διευθυντή της Fantic Motor και νυν αντιπρόσωπο της AEON στην Ιταλία, βάζουν τις βάσεις για την επανεκκίνηση της FB Mondial

-To 2015, η ΑΕΟΝ, αποκτά τα δικαιώματα της FB Mondial (έπαιξε o Galli σημαντικό ρόλο σε αυτό) και ξεκινά την παραγωγή μοτοσυκλετών, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα

Αλλά…

Το 2009, ένας Ιταλός δικηγόρος, κατοχύρωσε το όνομα Mondial Moto, με ένα logo, το οποίο η αλήθεια είναι ότι μοιάζει αρκετά με αυτό της FB Mondial. H εταιρεία που ιδρύθηκε πέρυσι ως Mondial Moto, με ιδιοκτήτες τα αδέρφια Wright, έχει έδρα την Βρετανία και στεγάζεται σε  γραφεία που διατηρεί στο Wolverhampton, όπoυ και γίνεται όλη η δουλειά. Ποια δουλειά είναι αυτή; Η υλοποίηση του μεγαλεπήβολου Mondial Moto 2007 SLR, ενός superbike με V5 κινητήρα.  

Όπως είναι λογικό, η FB Mondial “στράβωσε” με αυτή την εξέλιξη και απέστειλε εξώδικο με το οποίο απαιτούσε αρχικά από την Mondial Moto, να αλλάξει το όνομα της και το logo της. H Mondial Moto αρνήθηκε, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι υποχρεωμένη σε κάτι τέτοιο, αφού η ονομασία της είναι διαφορετική από το FB Mondial.

Το περίεργο βέβαια είναι, ότι μετά από αυτό, ο ένας εκ των αδερφών Wright, των ιδιοκτητών δηλαδή της Mondial Moto, άλλαξε με ληξιαρχική πράξη το όνομα του σε Antonio Matarollo, χρησιμοποιώντας το μικρό όνομα του παππού του και το μητρώνυμο του, αφού όπως ισχυρίζεται, έχει ιταλικές ρίζες.  

H FB Mondial επέστρεψε με ένα δεύτερο εξώδικο, στο οποίο ζητά πλέον από τους αδερφούς Wright (ο ένας είναι μαϊμού Ιταλός…) να παραιτηθούν από οποιαδήποτε χρήση του ονόματος Mondial, ενώ υπάρχει και αξίωση για να αποδοθεί το 3% των ταμειακών αποθεμάτων της εταιρείας τους ως αποζημίωση, στην FB Mondial.

Η απάντηση της Modial Moto, ήταν… “πριτς”, με τα επιχειρήματα που υποστηρίζουν αυτή την θέση να είναι ότι “δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί σας”, ότι “Mondial μοτοσυκλέτες κατασκευάζονται επίσης στην Τουρκία και Mondial Scooters στην Γαλλία αλλά εκεί κάνετε την πάπια” και ότι “στην Βρετανία, όπου είναι η έδρα μας, ρωτήσαμε και μας είπαν ότι δεν υπάρχει θέμα να ονομαζόμαστε έτσι”.

Όπως καταλαβαίνετε, θα έχει συνέχεια το θέμα…    

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon