.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 11:17

Rukka M-Clima: Γιλέκο με δυνατότητα θέρμανσης και “ψύξης”

H Φιλανδική Rukka, παρουσίασε το πρώτο μοτοσυκλετιστικό γιλέκο, το οποίο προσφέρει την δυνατότητα θέρμανσης αλλά και ψύξης, αν και σε ότι αφορά στην ψύξη, δεν μιλάμε για τύπου air condition διαδικασία.

Τα γιλέκο το οποίο φοριέται πάνω από την βασική στρώση ρούχων και κάτω από το εκάστοτε jacket, έχει σύνθετη κατασκευή, αποτελούμενη στο εσωτερικό από επιφάνειες σιλικόνης και από κανάλια – αεραγωγούς.

Σε ότι αφορά στην θέρμανση, αυτή αναπτύσσεται στις επιφάνειες της σιλικόνης και διαχέεται ομοιόμορφά, φθάνοντας μέχρι του 45 βαθμούς κελσίου. Για την ψύξη τώρα, που είναι και πιο επίκαιρό θέμα, υπάρχει στο πλάι του γιλέκου ένα ανεμιστηράκι, το οποίο ρουφά αέρα και τον οδηγά στα κανάλια – αεραγωγούς του γιλέκου. Πρόκειται δηλαδή για μια απλή μέθοδο και όχι για κάτι που συμπεριλαμβάνει διαδικασίες πραγματικής ψύξης του αέρα.

Η ενέργεια που απαιτείται τόσο για την ψύξη, όσο και για την θέρμανση, παρέχεται με δύο τρόπους, είτε μέσω σύνδεσης του γιλέκου με παροχή 12V στην μοτοσυκλέτα, είτε μέσω μιας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας, με αυτονομία 2 ωρών. Μαζί με το γιλέκο, διατίθεται επίσης τηλεκοντρόλ, για να μπορεί ο αναβάτης να ενεργοποιεί απενεργοποιεί κατά βούληση το mode λειτουργίας του γιλέκου (ψύξη η θέρμανση).

Όλα αυτά δεν είναι καθόλου προσιτά βέβαια, αφού το M-Clima κοστίζει κάτι παραπάνω από 1000 ευρώ! Μπορείτε να παρακολουθήσετε μια αναλυτικής παρουσίασης του M-Clima, στο video του revzilla, το οποίο παραθέτουμε στην συνέχεια.   

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon