.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 10:59

BMW X7 Pick-up - Ένα concept φορτηγάκι για να κουβαλάτε την F 850 GS σας

Εκπαιδευόμενοι στο εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο μεταμόρφωσαν ένα πολυτελές όχημα σε pick-up φορτηγάκι που μπορεί να μεταφέρει μια BMW F 850 GS! Το one-off concept μοντέλο γιόρτασε την πρεμιέρα του στις 5 Ιουλίου 2019 κατά τη διάρκεια των BMW Motorrad Days.

Οι επισκέπτες των BMW Motorrad Days 2019 είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό BMW X7 Pick-up. Μία απίθανη μετατροπή που δημιούργησαν οι μαθητευόμενοι του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης του BMW Group σε συνεργασία με τα τμήματα Concept Vehicle Construction και Model Technology του εργοστασίου του Μονάχου. Το όχημα βασίζεται στην BMW X7, το πολυτελέστερο και τελευταίο μέλος της οικογένειας BMW X. Το one-off μοντέλο συνδυάζει την τεχνολογία κίνησης της BMW X7 xDrive40i 250 kW/340 hp με την φιλοσοφία ενός πενταθέσιου, πολυτελούς pick-up.bmw x7 pickup truck f850gs 7

Η χειροποίητη καρότσα με φινίρισμα ξύλου υψηλής ποιότητας, η αερανάρτηση δύο επιπέδων ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος και οι πολυάριθμες λεπτομέρειες υψηλής ποιότητας καθιστούν την BMW X7 Pick-up άκρως εντυπωσιακή. Το κερασάκι στην τούρτα... μια μοτοσυκλέτα BMW F 850 GS (περιπέτεια γαρ) πάνω στην καρότσα ολοκληρώνει τη μετατροπή. Παρέα, τα δύο οχήματα, μπορούν τα ταξιδεύουν στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου -σύμφωνα πάντα με το όραμα των σχεδιαστών.

bmw x7 pickup truck f850gs 2

Πίσω από μία καμπίνα που μπορεί να μεταφέρει σε ένα πολυτελές περιβάλλον πέντε άτομα, η BMW X7 Pick-up προσφέρει πλούσιο χώρο φόρτωσης. Το μήκος της καρότσας ποικίλει από 140 cm (κλειστή) έως 200 cm (ανοιχτή). Χάρη στην χρήση CFRP στα τμήματα της οροφής, τις πίσω πόρτες και το πίσω κάλυμμα, επιτεύχθηκε εξοικονόμηση βάρους 200 kg έναντι του μοντέλου παραγωγής, παρά το κατά 10 cm μακρύτερο αμάξωμα. Στις λεπτομέρειες ξεχωρίζουν η υψηλής ποιότητας, χειροποίητη επένδυση της καρότσας από ξύλο τικ, οι χειρολαβές και οι διακοσμητικές λωρίδες από SLS 3D πρεσαριστά εξαρτήματα. Ο συνδυασμός ξύλου τικ στο χρώμα του μελιού και της μεταλλικής απόχρωσης Tanzanite Blue της BMW Individual -ένα αποκλειστικό navy blue φινίρισμα που πετυχαίνει πρόσθετο βάθος όταν είναι εκτεθειμένο στο φως (BMW μας κακομαθαίνεις...)- είναι εμπνευσμένο από το σπορ της ιστιοπλοΐας και πετυχαίνει μία προηγμένη εμφάνιση.

bmw x7 pickup truck f850gs 11

Σε δέκα μόλις μήνες, οι δώδεκα εκπαιδευόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς χώρους - body & vehicle mechanics (m/f/x), vehicle mechatronics (m/f/x) και technical model construction (m/f/x) – μετέτρεψαν μία ιδέα σε ένα πλήρως λειτουργικό, νόμιμο αυτοκίνητο για το δρόμο, με ποιότητα ‘show car’. Σύμφωνα με τη στρατηγική βιωσιμότητας της BMW, ένα όχημα προπαραγωγής αποτέλεσε την αποτελεσματικού κόστους βάση του πρωτοτύπου, το οποίο οι εκπαιδευόμενοι ‘έσωσαν’ από απόσυρση και καταστροφή. Οι εκπαιδευόμενοι ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν για την ιδέα και την υλοποίησή της, χωρίς όμως να υπολογίζουν στην πρόσθετη υποστήριξη των ειδικών που συνήθως παρέχεται στην κατασκευή ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου. Το τελικό αποτέλεσμα με τη συνοχή του προϊόντος κάνει τους μαθητευόμενους ακόμα πιο περήφανους για το project της πρακτικής τους εκπαίδευσης. Όνειρό τους ήταν μία βόλτα με την BMW X7 Pick-up μετά την πρεμιέρα ή ακόμα και μία εκδρομή στα βουνά.

bmw x7 pickup truck f850gs 9

Στο χώρο φόρτωσης του τροποποιημένου οχήματος υπήρχε μία BMW F 850 GS, που ταίριαζε ιδανικά στην εκδήλωση BMW Motorrad Days. Με ένα συνδυασμό touring ικανοτήτων και ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, σπορ δυναμικής και off-road προσόντων, η BMW F 850 GS συμπληρώνει άριστα τις αρετές της BMW X7 Pick-up. Ωστόσο, στην καθημερινότητα, τα μοντέλα BMW X7 pick-up και BMW F 850 ​​GS είναι πιστοί σύντροφοι: χάρη στην εξαιρετική συμπεριφορά τους στην άσφαλτο και στο χώμα, το ταξίδι γίνεται ο προορισμός.

Σημειώστε πως η BMW X7 Pick-up είναι ένα ‘one-off’ μοντέλο, προϊόν του τμήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης του BMW Group (Vocational Training) στο Μόναχο, ενώ δεν υπάρχουν σχέδια για παραγωγή. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 11:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon