.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 12:32

Royal Enfield – Άνοιγμα και στους μικρούς κυβισμούς

Το ότι η Royal Enfield βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης είναι δεδομένο, μετά από δεκαετίες μονοδιάστατης κατασκευαστικής φιλοσοφίας, τώρα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, με τις βλέψεις της προς της δυτικές αγορές να είναι πιο σοβαρές και μελετημένες από ποτέ.

Ενώ λοιπόν αυτή η στρατηγική ακολουθείται πιστά, στην αγορά της Ινδίας, τα διαπιστώνεται μείωση των πωλήσεων της εταιρείας και ο λόγος είναι ότι τόσο το Himalayan, όσο και τα 650 Twin μοντέλα, παραμένουν απρόσιτα οικονομικά για τους περισσότερους αναβάτες της χώρας.

Η Royal Enfield αντέδρασε άμεσα, αποφασίζοντας τον σχεδιασμό ενός μονοκύλινδρου μοτέρ στα 250 κ.εκ., το οποίο θα εφαρμοστεί σε μια νέα γενιά μοντέλων. Οι μοτοσυκλέτες αυτές, θα έχουν γενικότερα μια budget – friendly φιλοσοφία, με στόχο μια τιμολόγηση ίση ή ακόμα και μικρότερη του 1 lakh (100.000 ρούπιες), δηλαδή βάση της τρέχουσας ισοτιμίας, των 1.283 ευρώ, στην ινδική αγορά πάντα.

Ωστόσο δεν αποκλείεται τα μοντέλα να τα δούμε και στην Ευρώπη, ως ανταγωνιστικές προτάσεις στα νεορετρό των 125-200 κ.εκ. Φυσικά για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο νέος κινητήρας να συμμορφώνεται με τις Euro 4 (και Euro 5 σύντομα) προδιαγραφές και ίσως αυτό να αυξήσει το κόστος του, οπότε το σενάριο ενδέχεται να μην καταστεί βιώσιμο οικονομικά. Ίδωμεν…   

Πηγή: Rushlane 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon