.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 11:22

Ταχυφορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα στα βενζινάδικα της Motor Oil

Ο Όμιλος Motor Oil προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα στήνοντας δίκτυο ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε επιλεγμένα βενζινάδικα.

Το πλάνο προβλέπει την τοποθέτηση των υπερσύγχρονων ταχυφορτιστών της Γερμανικής ΑΒΒ, Terra 54 High Voltage (ως 900 V), σε επιλεγμένα πρατήρια της Moto Oil, σε συνεργασία με τον πάροχο ενέργειας NRG – εταιρεία που επίσης υπάγεται στη Motor Oil.

Προς το παρόν, τα σημεία που έχουν εγκατασταθεί τέτοιοι σταθμοί φόρτισης είναι τα παρακάτω:

- AVIN - ΣΕΑ Ευηνοχωρίου
- ΣΕΑ Επισκοπικού
- Shell - ΣΕΑ Αταλάντης
- ΣΕΑ Σοφάδες
- ΣΕΑ Αμβρακίας - Αμφιλοχίας
- ΣΕΑ Φιλιππιάδα

Σε όλα τα παραπάνω σημεία, οι σταθμοί βρίσκονται στα πρατήρια καυσίμων και στα 2 ρεύματα κυκλοφορίας.

Ο φορτιστής Terra 54 High Voltage της ΑΒΒ είναι συμβατός με όλα τα διεθνώς πιστοποιημένα πρωτόκολλα, υποστηρίζει φόρτισης με συνεχή τάση DC (CCS και CHAdeMO) και φόρτιση με εναλλασσόμενη τάση AC (type 2). Έχει την ικανότητα να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο 80% μέσα σε 20 λεπτά (ενδεικτική τιμή, εξαρτάται από τη χωρητικότητα της μπαταρίας πρωτίστως), κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για να μπορεί ένα ηλεκτρικό όχημα να ταξιδέψει μακρύτερα από την αυτονομία του. Στην περίπτωση δε της μοτοσυκλέτας, όπου εν γένει οι μπαταρίες είναι πολύ μικρότερης χωρητικότητας από αυτές των αυτοκινήτων, ο μικρός χρόνος φόρτισης είναι κρισιμότατη παράμετρος για τη χρηστικότητά της σε πραγματικές συνθήκες.

Διαθέτει οθόνη αφής με ελληνικό και αγγλικό μενού, γραφική απεικόνιση της στάθμης της μπαταρίας και της πορείας φόρτισης.

Ακόμη διαθέτει ενσωματωμένες υπηρεσίες συνδεσιμότητας (Connected Services), επιτρέποντας τον απομακρυσμένο έλεγχό του από την εταιρεία, ενώ συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας, όπως το EMC Class B για ασφαλή λειτουργία σε πρατήρια καυσίμων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη ενός δικτύου ικανού να στηρίξει πλήρως την ηλεκτροκίνηση στη χώρα μας, κάτι που πρόσφατα απασχόλησε και το υπουργείο Μεταφορών σε μια πρώτη προσπάθεια να θεσμοθετηθεί η ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ενόψει των ραγδαίων αλλαγών που θα φέρει η επόμενη δεκαετία στην οδική μετακίνηση.

Ελπίζουμε ο αρισμός ανάλογων σημείων φόρτισης να πολλαπλασιαστεί στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019 11:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon