Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 15:29

Στην Βρετανία οι υποψήφιοι οδηγοί αυτοκινήτων παρακολουθούν video για την δυσκολία εντοπισμού των μοτοσυκλετών

Στην “διδακτέα ύλη” των εκπαιδευόμενων οδηγών αυτοκινήτων στην Βρετανία, θα συμπεριλαμβάνoνται πλέον και video, με σενάρια δύσκολου οπτικού εντοπισμού των δίτροχων στους δρόμους.

Τα video αυτά, θα δείχνουν στους οδηγούς ότι οι μοτοσυκλέτες είναι μερικές φορές δύσκολο να διακριθούν. Μπορεί φυσικά να μην αναπαριστώνται όλες οι πιθανές περιπτώσεις σεναρίων αλλά το σημαντικό είναι ότι οι οδηγοί θα βλέπουν το πόσο πιθανό και συχνό είναι το φαινόμενο αυτό, αποκτώντας έτσι μια διευρυμένη αντίληψη.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο video που επισυνάπτουμε, ένα αυτοκίνητο πρόκειται να εισέλθει από παράπλευρο δρόμο, σε κύριο, αλλά ο ήλιος είναι “κόντρα”. Προσέξτε λοιπόν τι συμβαίνει και πόσο εύκολο είναι να παραπλανηθεί κανείς ακόμα και αν έχει στραμμένη την προσοχή του στα διερχόμενα οχήματα.

Οποιαδήποτε σύγκριση με την δική μας εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, είναι απλά άτοπη βέβαια, χαώδεις οι διαφορές… εδώ καλά – καλά δεν κάνουμε εξετάσεις. Ακόμα.     

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 15:39

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube