Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 10:23

Υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνουν θόρυβο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ε.Ε.

Από 1η Ιουλίου 2019 όλα τα ηλεκτρικά οχήματα με 4 ή περισσότερους τροχούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να φέρουν συσκευή που θα παράγει δυνατό ήχο για την ασφάλεια πεζών, ποδηλατών και τυφλών, μέχρι τα 19 χλμ/ώρα και όταν κάνουν όπισθεν.

Ο συγκεκριμένος κανόνας ασφαλείας ΔΕΝ ισχύει για τα δίκυκλα, τουλάχιστον στο παρών στάδιο. Παρόλα αυτά κάποια από αυτά έχουν ήδη τη δυνατότητα να εκπέμπουν ήχο, για παράδειγμα η Vespa Elettrica βγάζει τον ήχο που έχουμε συνηθίσει από φορτηγό που κάνει όπισθεν, ενώ η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Revolt (Super Soco) παράγει προγραμματιζόμενο ήχο που θυμίζει βενζινοκινητήρα και αλλάζει όταν γκαζώνεις! Το σύστημα ονομάζεται Acoustic Vehicle Alert System (Avas) και από το 2021 όλα τα ηλεκτρικά οχήματα με 4 τροχούς και πάνω θα πρέπει να διαθέτουν ένα -και όχι μόνο τα καινούργια! Δείτε παρακάτω και το βίντεο της Jaguar για να πάρετε μια γεύση από τον ήχο που θα βγάζουν τα ηλεκτρικά οχήματα από σήμερα.

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 10:35

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube