.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 10:27

Ομοσπονδία Πρατηριούχων: Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα τον Ιούλιο

Οι αναταραχές στον κόλπο του Ομάν ενδεχομένως να οδηγήσουν στον ανήφορο τις τιμές των πετρελαιοειδών από τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Π.Ο.Π.Ε.Κ.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), Γιώργος Ασμάτογλου, εκτιμά πως οδεύουμε σε αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, συνεπεία των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου του Ομάν.

Οι επιθέσεις που δέχτηκαν πρόσφατα μερικά τάνκερ στην περιοχή είναι το τελευταίο συμβάν στο ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στο Ιράν από τη μια και τα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ από την άλλη, με τους Ιρανούς να απειλούν με κλείσιμο των Στενών του Χορμούζ (δηλαδή το πέρασμα από τον Κόλπο του Ομάν στον Περσικό Κόλπο και κατ’ επέκταση την πρόσβαση στη Διώρυγα του Σουέζ).

Αυτές οι εξελίξεις με τη μόνιμη απειλή πολέμου στην περιοχή εκτιμάται από την ΠΟΠΕΚ πως θα ανεβάσουν την τιμή βαρελιού αργού πετρελαίου ψηλότερα, κάτι που ήδη παρατηρείται, καθώς σε έναν μήνα αυτή πήγε από τα 58 δολάρια ΗΠΑ στα 65.

Η εκτίμηση της ΠΟΠΕΚ, όπως εκφράζεται διά του του κυρίου Ασμάτογλου, είναι πως μέσα στον Ιούλιο αυτή η άνοδος θα στείλει την (μέση) τιμή της αμόλυβδης στα επίπεδα των 1.70 ευρώ ανά λίτρο στη χώρα μας.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019 10:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon