.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019 14:35

Moto Market – Με CE πλήρεις προδιαγραφές το μεγαλύτερο ποσοστό του προστατευτικού εξοπλισμού Nordcap και Fovos, το 2020

Η Moto Market, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των ελλήνων αναβατών με την σειρά των Jacket , παντελονιών, γαντιών και προστατευτικών των “δικών της” brand names “Nordcap” (Νordcode στο εξωτερικό) και “Fovos”, με τις εξαγωγές των προϊόντων να έχουν ξεκινήσει και σε άλλες αγορές και να κατακτούν όλο και περισσότερο έδαφος.

Η εταιρεία κατάφερε κάτι μοναδικό και χωρίς προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα, όταν απέκτησε πλήρεις προδιαγραφές CE για ένα μοντέλο jacket και ένα μοντέλο παντελονιού, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην γκάμα του 2019, ενώ από την ίδια διαδικασία έγκρισης πρόκειται να περάσουν σύντομα επίσης, επτά jacket, τρία παντελόνια και πέντε μοντέλα γαντιών, με την εταιρεία να εκτιμά ότι στην γκάμα του 2020, τα περισσότερα ρούχα, θα έχουν πλήρη έγκριση CE.

Τι είναι όμως η έγκριση CE και γιατί υπερτονίζουμε το “πλήρη”; CE έγκριση λοιπόν, είναι η πιστοποίηση που δίνεται από την ΕΕ για μια σειρά προϊόντων, κατόπιν δοκιμών, σε ότι αφορά στην αντοχή τους και στην ασφάλεια τους.

Για τον μοτοσυκλετιστικό ρουχισμό, τα πράγματα ήταν (και παραμένουν) ολίγον τι… “θολά” σχετικά με τις προδιαγραφές CE. Μέχρι πρότινος, βάση  ορισμού, μόνο ότι χαρακτηριζόταν  ως “προστατευτικός εξοπλισμός” όφειλε να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές CE, οπότε είχαμε το εξής φαινόμενο: σε ένα jacket (ή σε ένα παντελόνι) οι κατασκευαστές όριζαν ως προστατευτικό εξοπλισμό μόνο τα επιθέματα, τα προστατευτικά δηλαδή, τα οποία έφεραν υποχρεωτικά έγκριση CE.

Ωστόσο το υπόλοιπο ρούχο, δεν είχε περάσει από διαδικασία πιστοποίησης CE αφού δεν οριζόταν ως προστατευτικός εξοπλισμός στο σύνολο του, άσχετα αν πλασαριζόταν ως κάτι τέτοιο. Πλέον, υπάρχει κοινοτική οδηγία που ορίζει ότι o μοτοσυκλετιστικός εξοπλισμός που πωλείται ως προστατευτικός, θα πρέπει να φέρει πλήρη έγκριση CE σε όλα τα τμήματα του.

Η έγκριση αυτή, δίνεται από ανεξάρτητους πιστοποιημένους οργανισμούς αξιολόγησης και ήταν κάτι που απαίτησε 14 μήνες για την Moto Market μέχρι να την αποκτήσει, λόγο των πολλών γραφειοκρατικών και νομικών ενεργειών που χρειάζονταν. Το δε κόστος για ένα jacket και ένα παντελόνι, ήταν της τάξεως των χιλιάδων ευρώ. Τώρα, έχοντας αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, οι διαδικασίες αυτές μπορούν να επιταχυνθούν σε χρόνους σε ότι αφορά στη περάτωση τους.

Οι στόχοι της Moto Market είναι, όπως ήδη γράφτηκε, η γκάμα του 2020 να είναι στο μεγαλύτερο μέρος της, πλήρως CE εγκεκριμένη, χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στις πολύ προσιτές τιμές των Nordcap και Fovos. Παράλληλα, θα συνεχιστεί η εξαγωγική δραστηριότητα σε ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές, με στόχο βέβαια την απόκτηση μεγαλύτερων μεριδίων. Σε κάθε περίπτωση, οι CE έγκριση αλλά και η πολύ ανταγωνιστική τιμή των προϊόντων της Moto Market, αποτελούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να πετύχει τους στόχους της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Διαβαστε ΕΔΩ την συνέντευξη του ιδρυτή της Moto Market", κου Σταμάτη Δημητριάδη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon