.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 14:17

Η Continental εξελίσσει τα περιφερειακά ραντάρ της - Πρόσθετη ασφάλεια στις ευπαθείς ομάδες

Πρόσθετη ασφάλεια προς τις ευπαθείς ομάδες των μοτοσικλετιστών, των ποδηλατών και των πεζών, προσφέρουν τα νέα συστήματα περιφερειακών ραντάρ που εξέλιξε η Continental, για χρήση σε αυτοκίνητα.

Οι νέες μονάδες, είναι ελαφρύτερες, μικρότερες και εκπέμπουν σήμα σε συχνότητα 77GHz (από 24GHz των προγενέστερων εκδόσεων) πράγμα που σημαίνει ότι η ανάλυση και η ακρίβεια στο εντοπισμό αλλά και στην παρακολούθηση (tracking) πεζών, ποδηλατών και μοτοσυκλετών, είναι βελτιωμένη σε μεγάλο βαθμό.

Τα νέα ραντάρ, εκπέμπουν ευρεία δέσμη και συνδυαστικά, τοποθετημένα  στις τέσσερις γωνίες ενός οχήματος, μπορούν να “σαρώνουν” τον περιβάλλοντα χώρο περιμετρικά, στις 360 μοίρες, χωρίς κανένα “νεκρό” σημείο.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτές τις νέες εξελιγμένες μονάδες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να υπάρχει μια απλή ηχητική / οπτική προειδοποίηση προς τους οδηγούς των αυτοκινήτων, σε περίπτωση εγγύτητας πεζού, ποδηλάτη ή μοτοσυκλετιστή στο όχημα, ειδικά όταν αυτό αλλάζει κατεύθυνση ή στρίβει ή μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν ως αισθητήρες ενταγμένοι σε ADAS συστήματα ασφαλείας, δηλαδή τα λεγόμενα αυτόνομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon