.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 16:45

Μοτοπορεία διανομέων στη Θεσσαλονίκη

Η πανελλαδική απεργία των διανομέων τον περασμένο Απρίλιο απέδωσε καρπούς και τώρα η Επιτροπή Αγώνα κάλεσε σε πορεία στη Θεσσαλονίκη για το επόμενη βήμα.

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 στις 10.30 το πρωί οι διανομείς της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν για μια πορεία με τα δίκυκλά τους μέσα από το κέντρο της πόλης, προσκαλώντας τους συμπολίτες (και καθημερινούς πελάτες) τους να ευαισθητοποιηθούν ανέναντι στα προβλήματα που ακόμη αντιμετωπίζουν.

Η απεργία του Απριλίου θεωρήθηκε τόσο πετυχημένη κυρίως γιατί οδήγησε στην ψήφιση του νόμου 4611/2019, στα άρθρα 55 και 56 του οποίου ρυθμίστηκαν κάποια πάγια αιτήματά τους, όπως η μηνιαία αποζημίωση από πλευράς εργοδότη αν χρησιμοποιούν στη δουλειά τη δική τους μοτοσυκλέτα. Επίσης, τακτοποιήθηκαν σε θεωρητικό επίπεδο διάφορα μισθολογικά θέματα.

Λέμε για “θεωρητικό επίπεδο” διότι όπως ξέρουμε καλά στην Ελλάδα, το ότι κάτι επιβάλλεται διά νόμου δε σημαίνει απαραιτήτως πως εφαρμόζεται κιόλας – βλέπε απαγόρευση καπνίσματος, για να πιάσουμε ένα πιο ευρείας χρήσης παράδειγμα.

Η σημερινή μοτοπορεία εστιάζει σε τρία καίρια σημεία, τα οποία σας τα μεταφέρουμε αυτούσια όπως δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης:

- Απαιτούμε από το ΕΦΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας εντατικούς ελέγχους και επιβολή αυστηρών ποινών όπου δεν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία

- Παλεύουμε για πραγματική επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και Υποχρεωτική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ.

- Επανένταξη όλων των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ (Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα).

Περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon