.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 10:52

Ιρλανδία - Απαγόρευση πώλησης καινούργιων βενζινοκίνητων οχημάτων έως το 2030

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας επιβεβαίωσε τα σχέδια της να απαγορεύσει την πώληση όλων των νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2030, ως μέρος μιας νέας στρατηγικής προστασίας του περιβάλλοντος.

Το μέτρο αυτό εμπεριέχεται στο Σχέδιο Δράσης για το Περιβάλλον των Ιρλανδών, σχέδιο που παρουσιάστηκε στις 17/6/2019.

Στην αναφορά, φαίνεται πως η Ιρλανδία βρίσκεται πίσω από τα προηγμένα έθνη στην κίνηση διάσωσης του περιβάλλοντος, καθώς το 96,7% της ενέργειας στις μεταφορές της χώρας το 2017 προερχόταν από ορυκτά καύσιμα.

Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας βλέπει ως τρόπο αντιμετώπισης της παραπάνω στατιστικής την ραγδαία εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο δίκτυο της χώρας.

Φανταζόμαστε πως όπως κι άλλες προηγμένες χώρες, αυτό θα σημάνει την επιδότηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε κάποιο βαθμό, ώστε να αντικαταστήσουν οι Ιρλανδοί τα βενζινοκίνητα οχήματα τους.

Στην ίδια αναφορά τονίζεται πως τα κόστη της ηλεκτροκίνησης για τους καταναλωτές έχουν πέσει δραματικά, ενώ ειδικά στο κόστος των μπαταριών έχει σημειωθεί πτώση κατά 79% τα τελευταία 7 χρόνια, και προβλέπεται περαιτέρω κατά 67% έως το 2030.

Στόχος των Ιρλανδών είναι να ενθαρρύνουν την κυκλοφορίας έως και 940.000 ηλεκτρικών οχημάτων στους δρόμους της χώρας μέχρι το 2030, με φορολογικά κίνητρα για την προτίμηση τους αντί των βενζινοκίνητων.

Τα νέα αυτά έρχονται να προστεθούν στην πρόταση της Βρετανίας για την πιθανή επίσπευση παρόμοιας απαγόρευσης πώλησης νέων βενζινοκίνητων και diesel οχημάτων από το 2040 στο 2032.

Φυσικά οι Ιρλανδοί / Βρετανοί δεν είναι μόνοι τους στους παραπάνω στόχους, καθώς υπάρχει παγκόσμιο κίνημα για τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, με αντίστοιχες προτάσεις να κατατίθενται σε όλο τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon